HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

copatka, zelo domiselno, lepo in praktično. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hokaido tihožitje Very Happy .

Takile špageti so nastali iz rezancev, ko so se posušili - bi jih morala malo bolj na debelo narezati Rolling Eyes . Delala sem z lupilcem za krompir, z nožem mi pa najbrž ne bi uspelo ...

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Zelo lepo. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Copaatka, ti si prava umetnica. Lepo_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A je tale buča že zrela ?
Oranžna je že, samo se mi zdi, da je še malo zgodaj.
Nekdo je tukaj na začetku napisal, da se naj bi pobirale šele jeseni.
Pa še to: na površini buče so ene take pikice - male vdolbinice, skratka buča ni lepo gladka.
Je to običajno ?

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Čisto OK je videti. Ko se bo pecelj začel malo sušiti, je zrela. Sploh pa, odreži jo, ker boš s tem stimuliral nastavke novih cvetov. Odrezano daj pod streho, a na sonce in jo občasno obrni, tako bo pozorela, odebelila povrhnjico in bo bolj trajna (no, lahko jo pa tudi poješ Wink ).
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Dobro, hvala.
Pecelj še nič kaj suh ne izgleda, zato bom še malo počakal.
Novih cvetnih nastavkov pa niti ne rabim, kar jih je že dovolj, pa tudi plodov je že kar nekaj, ampak so manjši in še rumeni.
Moram poskusiti tisti tvoj namig od zadnjič, da lahko kakšno manjšo rumeno narežem na kolobarje in popečem. Wink
copatka

Andrej, ko so še rumene, so dobre v vseh oblikah, tudi v juhici, štrudlju, surove v solati ... Smile . Jaz jih vsako leto pobiram in porabim že sproti, tiste kasnejše pa pustim, da se na soncu posušijo in so za zimsko zalogo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Letošnjo zimo smo pri nas odkrili kako so tele Hokaidke slastne. Tako sem se odločila, da jih bom letos nekaj posadila.
Zanimajo me sledče stvari:
- koliko v dolžino zraste - približno,
- koliko plodov je približno na eni rastlini,
- imam semna kupljene buče - verjetno bodo semena dobra za vzgojo sadik, a ne._________________naredimo svet lepši
copatka

Brbr, moje izkušnje: razrastejo se kot nore, tudi 5 metrov in več, če jim dovoliš. Tudi stranski poganjki, ne samo glavni. Koliko je plodov, je pa najbrž odvisno tudi od semena, oziroma sadik (jaz posadim sadike). Enkrat jih je bilo na eni sami kar 12, nazadnje le tri ali štiri.

Treba jih je vršičkati, da bolje rodijo. To je enkrat razložila Metuljc, če se ne motim. Sicer sem skopirala iz Amarantove strani:

Če želimo veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.

Jaz jih do sedaj nisem, ker mi je všeč, kako se mi vzpne na ograjo in potem z nje visijo buče Very Happy . Ampak letos jih bom, ker mi sicer prerastejo tudi potko in nimam kje hoditi Rolling Eyes .
Imam jih v kleti in so še vedno brezhibne, niti ena mi še ni začela gniti Smile ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori