HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Hokaido tihožitje
.
Takile špageti so nastali iz rezancev, ko so se posušili - bi jih morala malo bolj na debelo narezati
. Delala sem z lupilcem za krompir, z nožem mi pa najbrž ne bi uspelo ...
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Takile špageti so nastali iz rezancev, ko so se posušili - bi jih morala malo bolj na debelo narezati
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![](http://shrani.si/f/2D/Gl/43XzASG0/20150105122159.jpg)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
Zelo lepo. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Kraj: Domžale
Dobro, hvala.
Pecelj še nič kaj suh ne izgleda, zato bom še malo počakal.
Novih cvetnih nastavkov pa niti ne rabim, kar jih je že dovolj, pa tudi plodov je že kar nekaj, ampak so manjši in še rumeni.
Moram poskusiti tisti tvoj namig od zadnjič, da lahko kakšno manjšo rumeno narežem na kolobarje in popečem.![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Pecelj še nič kaj suh ne izgleda, zato bom še malo počakal.
Novih cvetnih nastavkov pa niti ne rabim, kar jih je že dovolj, pa tudi plodov je že kar nekaj, ampak so manjši in še rumeni.
Moram poskusiti tisti tvoj namig od zadnjič, da lahko kakšno manjšo rumeno narežem na kolobarje in popečem.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
-
Andrej, ko so še rumene, so dobre v vseh oblikah, tudi v juhici, štrudlju, surove v solati ...
. Jaz jih vsako leto pobiram in porabim že sproti, tiste kasnejše pa pustim, da se na soncu posušijo in so za zimsko zalogo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
Letošnjo zimo smo pri nas odkrili kako so tele Hokaidke slastne. Tako sem se odločila, da jih bom letos nekaj posadila.
Zanimajo me sledče stvari:
- koliko v dolžino zraste - približno,
- koliko plodov je približno na eni rastlini,
- imam semna kupljene buče - verjetno bodo semena dobra za vzgojo sadik, a ne._________________naredimo svet lepši
Zanimajo me sledče stvari:
- koliko v dolžino zraste - približno,
- koliko plodov je približno na eni rastlini,
- imam semna kupljene buče - verjetno bodo semena dobra za vzgojo sadik, a ne._________________naredimo svet lepši
-
Brbr, moje izkušnje: razrastejo se kot nore, tudi 5 metrov in več, če jim dovoliš. Tudi stranski poganjki, ne samo glavni. Koliko je plodov, je pa najbrž odvisno tudi od semena, oziroma sadik (jaz posadim sadike). Enkrat jih je bilo na eni sami kar 12, nazadnje le tri ali štiri.
Treba jih je vršičkati, da bolje rodijo. To je enkrat razložila Metuljc, če se ne motim. Sicer sem skopirala iz Amarantove strani:
Če želimo veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.
Jaz jih do sedaj nisem, ker mi je všeč, kako se mi vzpne na ograjo in potem z nje visijo buče
. Ampak letos jih bom, ker mi sicer prerastejo tudi potko in nimam kje hoditi
.
Imam jih v kleti in so še vedno brezhibne, niti ena mi še ni začela gniti
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Treba jih je vršičkati, da bolje rodijo. To je enkrat razložila Metuljc, če se ne motim. Sicer sem skopirala iz Amarantove strani:
Če želimo veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.
Jaz jih do sedaj nisem, ker mi je všeč, kako se mi vzpne na ograjo in potem z nje visijo buče
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Imam jih v kleti in so še vedno brezhibne, niti ena mi še ni začela gniti
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)