Stran 8 od 29
Objavljeno: Po Okt 12, 2015 12:36 am
Napisal/-a Dajmar
Vse v 100 litrskem sodu v 50 in 25 litrski steklenici.
Objavljeno: Po Okt 12, 2015 10:22 am
Napisal/-a brbr
Dajmar, krasen kis - čestitke. Zdaj mi pa še zaupaj, prosim, ali si imel posode ves ta čas (od 2007-2015) neprodušno zaprte alisamo pokrite in ali se klobuki niso nič potapljali?_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Po Okt 12, 2015 10:27 am
Napisal/-a Kravzlj
Menda so tudi klobuki uporabni. Samo sem pozabil, google ve._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Objavljeno: Po Okt 12, 2015 3:36 pm
Napisal/-a Dajmar
brbr je napisal/a: |
Dajmar, krasen kis - čestitke. Zdaj mi pa še zaupaj, prosim, ali si imel posode ves ta čas (od 2007-2015) neprodušno zaprte alisamo pokrite in ali se klobuki niso nič potapljali? |
Pokrito sem imel samo z dvojno gazo in zavezano, ko je klobuk pretežak se potopi in začne nastajati nov. Klobuk preprečuje oksidacijo. Kis, ki ga imam za sprotno rabo v litrski steklenici, porjavi, ta v velikih steklenicah in sodu je pa rumen kot olje. V shrambi je tudi tema morda zato ne porjavi. Bo kdo drug več vedel.
Objavljeno: Po Okt 12, 2015 8:38 pm
Napisal/-a brbr
Hvala za deljenje izkušenj in znanja Če mi po vseh the izčrpnih navodilih ne rata, potem mi ni pomoči... Čez nekaj let sporočim _________________naredimo svet lepši
Objavljeno: To Okt 13, 2015 11:49 am
Napisal/-a Kravzlj
Če ti po navodilih ne rata, pomeni da moraš še naprej poskušati.
Tudi mi ki ti govorimo nismo v enem letu naredili najboljšega kisa.
Litri in litri so šli dol po odtoku. . . Preden je kis postal dober._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Objavljeno: To Okt 13, 2015 11:52 am
Napisal/-a brbr
No, tole je pa hladen tuš. Pa sem mislila, da lahko kakšno urico šolanja prešpricam _________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Sr Apr 27, 2016 10:15 pm
Napisal/-a brbr
Danes, ko smo zaradi sneženja bolj ali manj prisiljeni v notranje aktivnosti , sem drugič pretočila lansko jesen nastavljen jabolčni kis. V dveh kozarcih je bil klobuk, v drugih pa ne. Kozarce sem ponovno zaprla in postavila na temno. Kis je dober, kisel in se počasi bistri.
Izgleda, da mi bo letos kis končno uspel, juhu._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Ne Jul 24, 2016 10:51 am
Napisal/-a Melona
Škrtica škrta, zdaj pa imam! Da ne bi slučajno naredila kakšne škode, če kis ne bi uspel, sem ga naredila bolj malo. In včeraj smo porabili zadnjega. Brrr, sem jezna sama nase!
In zdaj se mi seveda zelo mudi delati novega. Prva, še čisto zelena jabolka odpadajo, seveda večinoma črviva. Kaj menite, so primerna za začetek izdelave kisa, če jih obrežem? Od silne stiske sem pomislila, da bi zraven jabolk dodala tudi Morettinijeve slive, ki so že skoraj zrele. Traparija?
Objavljeno: Ne Jul 24, 2016 11:21 am
Napisal/-a Kravzlj
Zapomni si, dobro sadje naredi dober izdelek. Če bojo jabolka črviva bo tudi kis črviv. Ne splača se. Sploh ne zase.
Jaz delam vse iz zrelih jabolk, in sprešanih. Iz soka.
Dodaj tudi drugo sadje! Jaz sem do sedaj delal iz jabolk, hrušk, grozdja in sliv. Letos bo pa ringlojev kis padel pomoje _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "