Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Najbrž imaš prav. Vseeno sem mislila, če jih že koreninim, naj že zdaj naredijo veliko korenin po steblu in ne samo na koncu..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Korenine naredijo vsepovsod tam kjer je steblo v vodi._________________Lp, Živa
brbr

Hvala, Živa. Izgleda, da boš moja vodnica skozi prvo sezono pridelave sladkih gomoljev Very Happy_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: tole sem pravkar našla na spletu.
živa

Zuf ima čudovite močne sadike.

Brbr, preveč izkušenj imaš z drugimi rastlinami, zato pogumno tudi s temi._________________Lp, Živa
brbr

Muha, prisrčna hvala za povezavo. Jaz se vedno prvo posvetujem z vami. Mi je dosti bolj prijetno čitati vaše odgovore, kot pa brskati po spletu. Pa še hitre odgovore na točno določeno vprašanje, pomislek dobim.

Živa, hvala za tako dobro mnenje o mojem znanju. Vendar ima vsaka rastlina svoje navade in zahteve, zato o vsaki novi želim izvedeti čimveč in svoje ravnanje prilagoditi njenim "muham".

Tako bom gotovo v prihodnje še zastavila kakšno vprašanje in upala na odgovor.

So pa poganjki v vodi že nastavili korenine. Ta gre zdaj kar hitro , imam občutek.

Metuljc,
kdaj bova menjali rastline? Če želiš, jih lahko dobiš že zdaj in jih doneguješ po svoje..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hm, moje so na štajerski lokaciji, pridejo 3. 5. v Lj., najbrž ne prej. Bi lahko kar takrat menjali?
brbr

Seveda, seveda..._________________naredimo svet lepši
brbr

Priprava sadik batat poteka kar v redu, mislim. Že konec aprila sem dve največji posadila v zemljo. Posadila sem ju kar se da globoko, da bi naredili čimveč korenin.

Ostali poganjki so še v vodi, precej pa še na gomolju. Tu odganjajo še novi. Zanima me, ali ste na koncu posadili tudi gomolj, ali ste ga zavrgli? Mi ga je škoda, ker je zelo lep. Še nekaj: ali naj vršičke odščipnem, da bodo rastline bolj košate?

Aja, če bi kdo želel kakšno rastlino, naj se javi.

IMG-20210430-104917 LIEAGJ-1_________________naredimo svet lepši
živa

Gomolja nisem sadila, zato nimam izkušnje. Ko gledam aljažev video, ima močne in kratke sadike. Letos sem prvič poskusno skrajšala poganjek in tudi tega včeraj dala v vodo. Letos poskusno tudi ne bom sadila v lončke, pač pa direktno v zemljo (prepozno dala kaliti in še to v drug prostor, ki mu ni odgovarjal).

Poskusiti ni greh_________________Lp, Živa
Odgovori