Danes na vrtu ali za vrt
-
Danes in jutri bova v popolmosti izkoristila to vreme za vrtnarjenje. Posaditi je treba ameriški borovnici, še dve vrtnici, posejati korenček, redkvico, peteršilj, še nekaj graha, solato. Postavila bova lidlov plastenjak, ga podložila s stiroporjem, in pripravila za sejance paradižnikov in paprik, tistih, ki so že veliki, se morajo začet navajat.
Potrositi gnoj okoli jagodičevja, prepikirati moram vse paradižnike. Sonce pa sije kot noro, jupi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Potrositi gnoj okoli jagodičevja, prepikirati moram vse paradižnike. Sonce pa sije kot noro, jupi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
-
Včeraj do 16. sem na vrt posadila rdečo šalotko in posejala malo korenja (sorta Nantes, ki mi je ljuba zato, ker ima lepo zaobljen konec korena, tako nimam dileme, kje odrezati korenino). V lonček sem ponovno sejala gomoljno zeleno. V prvem poizkusu je bolj slabo kalila. Verjetno pa je včerajšnja setev prepozna in bom morala manjkajoče sadike dokupit ali pa nafehtat
Danes sem vse sejančke dala čez dan na balkon. Zaščitila sem jih s kopreno, da jih sonce ne bi opeklo. Zdaj so že spet vsi varno sprevljeni na toplem..._________________naredimo svet lepši
Danes sem vse sejančke dala čez dan na balkon. Zaščitila sem jih s kopreno, da jih sonce ne bi opeklo. Zdaj so že spet vsi varno sprevljeni na toplem..._________________naredimo svet lepši
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sem se opogumila in v odrezane plastenke posejala dve barvilni rastlini: silino (Isatis tinctoria) in žafraniko (Carthamus tinctoria). Ena posoda z zemljo mi je še ostala, pa sem dala noter tri zrna graha (brez princeske, ). Saj ne, da pričakujem hudo zgodnje cvetenje, samo zluštalo se mi je malo delati z zemljo in semeni._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
lpmami, pri meni se je predsetev graha vedno lepo obnesla!
Vsakič, ko sem sejala direktno na vrt, sem na sejančke hudo dolgo čakala, in vedno so mi slabše kalili. S sadikami pa nisem imela težav, 10-20sm visoke sem posadila na vrt ob oporo in zelo hitro so začeli poganjati naprej, tudi zacveteli so zelo hitro. Zato kar pogumno z vzgojo sadik graha.
Tudio nekatere fižole, katerih semena sem letos prejela v menjavah in jih imam zelo malo, bom vzgojila preko sadik, za vsak slučaj, da se semenom kaj ne zgodi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Vsakič, ko sem sejala direktno na vrt, sem na sejančke hudo dolgo čakala, in vedno so mi slabše kalili. S sadikami pa nisem imela težav, 10-20sm visoke sem posadila na vrt ob oporo in zelo hitro so začeli poganjati naprej, tudi zacveteli so zelo hitro. Zato kar pogumno z vzgojo sadik graha.
Tudio nekatere fižole, katerih semena sem letos prejela v menjavah in jih imam zelo malo, bom vzgojila preko sadik, za vsak slučaj, da se semenom kaj ne zgodi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Danes je bil moj dan "V"(rt). Najprej sem načrtovala vilanje pri sosedi, ki zaradi let in ne čisto pozdravljene poškodbe tega ne zmore, za vrt brez prekopavanja je pa preveč stare šole . Pa se ji je zdelo, da je zemlja še premokra in sva samo plevel populili in slamo pograbili.
Potem mi je pa ponudila naposodo vrtno frezo, ki je sama ne zmore več upravljat. Super in precej močna zadeva, v eni uri sem imela prefrezanih mojih 50 + nekaj kvadratov, vmešan perlit, razsekane ostanke slame in nobenih grudic več.
Pol vrta sem prekrila s črno folijo, da se bo zemlja čimprej segrela, čez par dni sledijo prve setve.
Danes ali jutri se lotim še presajanja par cvetočih posodovk in zimskega sejanja trajnic.
Potem mi je pa ponudila naposodo vrtno frezo, ki je sama ne zmore več upravljat. Super in precej močna zadeva, v eni uri sem imela prefrezanih mojih 50 + nekaj kvadratov, vmešan perlit, razsekane ostanke slame in nobenih grudic več.
Pol vrta sem prekrila s črno folijo, da se bo zemlja čimprej segrela, čez par dni sledijo prve setve.
Danes ali jutri se lotim še presajanja par cvetočih posodovk in zimskega sejanja trajnic.
-
Muha, blagor tebi, da si si lahko tako močno frezo sposodila.
Naša je sicer bolj švoh, opravi pa kar dobro delo. Kmalu bo v uporabi, le previlati moramo še prej. Potem pa končno lahko kaj posejemo
Sem pa opazila na vrtu množico sejančkov divje rukole, kar me zelo veseli, zato jih bom spremljala in po potrebi presadila v bolj oddaljene kotičke vrta, kjer bo lahko kraljevala več let. Samo malo morajo še zrasti, zdaj so veliki šele par milimetrov, sem jih komaj opazila. Da gre za rukolo, mi je povedal nos, ko sem nekaj sejančkov zmečkala med prsti..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Naša je sicer bolj švoh, opravi pa kar dobro delo. Kmalu bo v uporabi, le previlati moramo še prej. Potem pa končno lahko kaj posejemo
Sem pa opazila na vrtu množico sejančkov divje rukole, kar me zelo veseli, zato jih bom spremljala in po potrebi presadila v bolj oddaljene kotičke vrta, kjer bo lahko kraljevala več let. Samo malo morajo še zrasti, zdaj so veliki šele par milimetrov, sem jih komaj opazila. Da gre za rukolo, mi je povedal nos, ko sem nekaj sejančkov zmečkala med prsti..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig