Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL RIBNČAN (URBAN) nizek

Odgovori
matelicl

Odgovor Napisal/-a matelicl »

MijaLan, na zs pošlji naslov._________________LP
Lado
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

brbr je napisal/a:
Urbana sem pridelala kar precej. Tako lahko dobite seme, če ga kdo želi.

Živijo,

če bi lahko, bi se priporočila za par semen. Rada bi preizkusila, kako uspeva na 1000 m nadmorske višine. Smile Lansko leto sem posadila Canadian Wonder in je dobro uspel, predvidevam, da bi Urban tudi, ker je zgodnejša sorta.
Sem namreč v fazi preizkušanja, s katerimi semeni tudi pri nas pridelati lasten fižol Smile
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Venusta, jaz sem na 800 metrih in še eno manjše mrazišče je tukaj, sonce imamo poleti le do treh, in mi je krasno delal! Very Happy Bil je zelo poln in lep - ti ga priporočam. Meni ga je sicer na koncu nekaj napadlo, ampak to ni bilo zaradi višine in podnebja Rolling Eyes .

Sicer pa malo poglej, kakšen fižol imajo sosedje na tej višini. Meni je soseda dala seme enega preklarja, ki mi je tudi lepo obrodil. Menda se mu reče "piskrček" Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Venusta

Pri nas od vedno pravijo, da se na takšni nadmorski višini ne da pridelati fižola za zrnje, zato ga pri sosedih niti ne gojijo...vaj po mojih informacijah. Bom pa seveda še malo povprašala. Jaz sem seveda bolj trmasta in verjamem, da je potrebno dobiti le pravo sorto. Canadian wonder je prav lepo uspel, pa tudi Čudo Piemonta je dozorel, le ni bil kaj preveč zdrav. Vendar za to verjetno ni kriva nadmorska višina.
Hvala za priporočilo, če dobim seme, ga bom vsekakor posadila.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Venusta, Urban je zgodnejši in rodnejši od "Canadiana", vsaj po mojih mislim da triali štiri letnih sezonah. Ga pošljem. Lahko ti pošljem tudi za preklo piskrčkov (Črni Cipro, Nežike). Pošlji naslov na ZS.

Copatka, lepo, da si se malo oglasila Very Happy_________________naredimo svet lepši
Venusta

brbr je napisal/a:
Venusta, Urban je zgodnejši in rodnejši od "Canadiana", vsaj po mojih mislim da triali štiri letnih sezonah. Ga pošljem. Lahko ti pošljem tudi za preklo piskrčkov (Črni Cipro, Nežike). Pošlji naslov na ZS.

Copatka, lepo, da si se malo oglasila Very Happy

O super, bom zelo vesela. Pošljem zs.
Hvala!
copatka

Ja, Brbr, ko se pa nič ne dogaja pozimi na Gartlcu Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Po obisku dneva odprti vrat včeraj na Ptuju imam eno dobro novico zate, brbr. Very Happy

Naš na novo krščeni urban ni urban, ampak čisto pravi ribničan!! Imeli so ga razstavljenega kot zrnje in kuhanega - in je natanko tak kot moj Wink .

Kam vedno zginejo začetne slike?!? Crying or Very sad_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Slike izginejo, če niso bile naložene od registriranega uporabnika, torej takega, ki ima uporabniško ime in geslo. V primeru nalaganja kot "gost" jih sčasoma brišejo, ker nimajo neizmerno veliko prostora in jih obravnavajo kot začasne.

Muha, če še ni, bi bilo dobro dopisati v navodilih za objavljanje slik.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bicikel je napisal/a:

Muha, če še ni, bi bilo dobro dopisati v navodilih za objavljanje slik.

Našla!
In tudi v uvodnem prispevku Sem vedela, da sem že imela nekaj opraviti s to težavo.
Nazadnje urejal/a muha 08 Jul 2018 13:44; skupaj popravljeno 2 krat
Odgovori