Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevci 2015
Trocki je napisal/a: |
Letos se borim s pršicami na jajčevcih. Bo treba uporabit nekaj drugega kot neem tonik. Kaj priporočate? |
Recimo ....
... da ga čimvečkrat na dan, sploh pa zvečer in zjutraj temeljito omočiš z vodo. Po listih zgoraj in spodaj. Sicer je pršica na jajčevcih na zgornji strani listov (v večini, na drugih rastlinah je praviloma na spodnji strani) in to le olajša delo, vendar vseeno peri tudi s spodnje strani.
Jaz to izvajam s "šlaufom" in pršilko na koncu.
Jajčevec ima precej kosmate liste in vlaga-voda se obilno zadrži na površini rastline, kar je velik plus pri tej metodi. Npr. paprika ima zelo gladke liste in voda se kvečjemu razporedi na nekaj kapelj na list, kar ni ravno optimalno v tem primeru.
Pršica ne prenaša zastajajoče vode na listih in je nasplošno škodljivec vročih in suhih dni. (razmer)
Glede bolezni je lahko takšen pristop dvomljiv, vendar mojega takrat, ko sem to počel ni nič napadlo. Ni pa to pravilo, seveda.
S takšnim pristopom sem jo uspel zreducirati na minimum in rastline so dobro uspevale, prisotna pa je bila še vedno.
Trajanje početja, cca 10 ali 14 dni. Vsak dan zjutraj jn zvečer, ko sem že tako ali tako zalival.
Plamenka, Pink Tung Long je tisti ozki dolgi? Kdaj je zrel za pobiranje semena? Moj je začel iz vijolične barve postajati bele. Od maja je plod na rastlini, ker bi rada dobila seme. Seme za letošnje sajenje mi je poslala prijazna forumašica, seveda sedaj želim še sama priti do semena.
V pridelavi jajčevcev sem popolna novinka.
Še eno vprašanje - ta isti jajčevec na njivi je zelene barve. Vzrok?_________________Lp, Živa
V pridelavi jajčevcev sem popolna novinka.
Še eno vprašanje - ta isti jajčevec na njivi je zelene barve. Vzrok?_________________Lp, Živa