Wisteria - glicinija

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Semena lahko posadiš. Zrastejo lepe rastlinice, ki pa (po besedah stroke) poterbujejo cca 7 let do prvega cvetenja. Meni so ta semena tako všeč, da jih kar ne morem vreč stran. Trenutno imam strokov za eno jupol kanto, če koga mikajo...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tudi meni so stroki glicinije nekako privlačni in se mi večkrat kakšen valja okrog po stanovanju, da ga občudujem.
Za barvanje ni zanimiv, kljub živo rdečemu zrnju (v nekem obdobju zorenja, če se ne motim)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

brbr, organiziraj delavnico, kjer si bodo/bomo udeleženci naredili nakit iz semen Smile Wink .
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Meni se je seme zdelo pretrdo, da bi ga lahko napeljala na vrvico. Seveda nisem kaj prida opremljena za izdelavo nakita. Je kdo že kaj uspešnega poskusil s temi semeni?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kar se tiče nakita, sama nimam preveč smisla, volje in časa Embarassed . Lahko pa se (ko bo topleje) enkrat dobimo pri meni. Bom pridno špegala čez rame ustvarjalk.

Semena so krasne temno rjave bave, svetleča, ploščata, kroglaste oblike in, kolikor vem, strupena...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

brbr je napisal/a:
Semena so krasne temno rjave bave, svetleča, ploščata, kroglaste oblike in, kolikor vem, strupena....
Ja, potem pa priletimo na metlah in zamešamo kakšen zvarek, na primer za uši, polže, ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

@ lpmami very happy

Moja bojo romala v zemljo, pa da vidimo. Sej 7 let hitro mine... Wink
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pri meni v I. je "ta plava" vsa v popkih. piha tako, da se bojim, da bodo popki odleteli. lpvoda

Tamis

Odgovor Napisal/-a Tamis »

a ve kdo mogoče,kje prodajajo rumeno?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Rumena glicinija, vsaj po mojem mnenju, ne obstaja. Njej zelo podoben je nagnoj (Laburnum sp.), no, včasih napišejo tudi negnoj.
Odgovori