Paprika 2016

Odgovori
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Moje paprike....različne....

_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Zelo lepe. jaz sem pa 14.5. posadila ven z mislijo, danes je zadnji ledeni mož, za par ur je posijalo sonce, zaliti mi ne bo treba. Rezultat - od hladnega vremena vsa stebla popolnoma bela. verjetno je vseh 40 sadik šlo k Evil or Very Mad .

tale izkušnja drago stane._________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Očitno iz tistih mojih ubogih paprik, ki so dva meseca hirale v lončkih, se nikamor premaknile v rasti, venele, rumenele, niso tvorile lepega koreninskega sistema... še nekaj bo.
Slaba polovica jih je sicer propadla, ostale, ki pa so sredi maja kolikor toliko za silo zgledale,
pa sem presadil ven in vse so se prijele ter počasi napredujejo.
Sedaj imam na gredi 11 paprik vzgojenih iz semena ter 10 kupljenih.
Malo sem razočaran nad kupljenima sadikama Kozjega roga, ki sta sicer visoki, imata gor že plodove, vendar ta mi sadiki "grdi".
Predvsem zato, ker imata malo listov in predvsem (še) nobenih stranskih poganjkov. Je to značilno za to sorto ?

So pa bistveno lepše za pogledat sadike, ki jih imam doma v loncih.
3 paprike - rumena, oranžna in rdeča ( dve kupljeni sadiki ter ena iz semena ), pa en Habanero in dva sejančka Satan's Kiss, ki sem ju sejl šele sredi aprila, zato sta še bolj majhna.
Očitno je tak način vzgoje za paprike in čilije res najboljši, sploh če jih postaviš ob južno steno.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Moja lanska sadika paprike Mini chimes orange
.
Ostale na vrtu in njivci pa so sedaj začele malo bolj delati.
lpcinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Take žalosti s paprikami kot letos pa še ne. V enem mesecu niso skoraj nič zrasle in spodnji listi so precej rumeni in pikčasti. Upam da kaj "zalaufa" da bomo septembra imeli vsaj kako papriko gor Smile
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Trocki, moje enako in včeraj sem opazila prve porumenele liste. Pa sem že zdavnaj bentila, da paprike in čilije sadim samo še v lonce, ampak ne, nič me ne izuči. Tiste, ki jih imam v loncih, lepo rastejo in je vse v redu z njimi.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi moje paprike na njivi kar stojijo in spodaj rumenijo, je pač prehladno zanje. Nikar jih ne zastirajte, dokler res ne pritisne vročina. Ko bo vroče, bodo začele pospešeno rasti, plodovi bodo kakšna 2 tedna kasneje kot običajno, po mojih izkušnjah jih je potem v septembru v izobilju. Pri paprikah pri tem vremenu je pač potrpljenje božja mast. Laughing_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Marija, hvala za vzpodbudne besede.
Glede na to, da imam na njivi več kot 20 sadik paprike, se že veselim septembra !
Sicer je pa danes res šele prvi poletni dan in verjamem, da bo še kar nekaj toplih, če ne že kar vročih dni.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem sejal seme iz Irenine skupne nabave ljubov dlan (2013) .
Se mi zdi da bo plod večji kot sadika.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Dajmar lepa je.
Letos prav vidim, kako Ljubov dlan in temno rumena paprika prednačijo pred svetlo rumeno. Tudi oranžna je kar ok. Pri svetlo rumeni rumenijo listi, pa nimam pojma zakaj in kaj naj. Druge so prave gorile proti njej. Je pa res, da so že sadike bile kar precej bolj močne. Seme pa je seveda nabrano doma.

Irena
Odgovori