Paprika 2016
-
- Kraj: Žiri-NM
-
- Kraj: Domžale
Očitno iz tistih mojih ubogih paprik, ki so dva meseca hirale v lončkih, se nikamor premaknile v rasti, venele, rumenele, niso tvorile lepega koreninskega sistema... še nekaj bo.
Slaba polovica jih je sicer propadla, ostale, ki pa so sredi maja kolikor toliko za silo zgledale,
pa sem presadil ven in vse so se prijele ter počasi napredujejo.
Sedaj imam na gredi 11 paprik vzgojenih iz semena ter 10 kupljenih.
Malo sem razočaran nad kupljenima sadikama Kozjega roga, ki sta sicer visoki, imata gor že plodove, vendar ta mi sadiki "grdi".
Predvsem zato, ker imata malo listov in predvsem (še) nobenih stranskih poganjkov. Je to značilno za to sorto ?

So pa bistveno lepše za pogledat sadike, ki jih imam doma v loncih.
3 paprike - rumena, oranžna in rdeča ( dve kupljeni sadiki ter ena iz semena ), pa en Habanero in dva sejančka Satan's Kiss, ki sem ju sejl šele sredi aprila, zato sta še bolj majhna.
Očitno je tak način vzgoje za paprike in čilije res najboljši, sploh če jih postaviš ob južno steno.

Slaba polovica jih je sicer propadla, ostale, ki pa so sredi maja kolikor toliko za silo zgledale,
pa sem presadil ven in vse so se prijele ter počasi napredujejo.
Sedaj imam na gredi 11 paprik vzgojenih iz semena ter 10 kupljenih.
Malo sem razočaran nad kupljenima sadikama Kozjega roga, ki sta sicer visoki, imata gor že plodove, vendar ta mi sadiki "grdi".
Predvsem zato, ker imata malo listov in predvsem (še) nobenih stranskih poganjkov. Je to značilno za to sorto ?

So pa bistveno lepše za pogledat sadike, ki jih imam doma v loncih.
3 paprike - rumena, oranžna in rdeča ( dve kupljeni sadiki ter ena iz semena ), pa en Habanero in dva sejančka Satan's Kiss, ki sem ju sejl šele sredi aprila, zato sta še bolj majhna.
Očitno je tak način vzgoje za paprike in čilije res najboljši, sploh če jih postaviš ob južno steno.

- Melona
- Kraj: Litija
-
Tudi moje paprike na njivi kar stojijo in spodaj rumenijo, je pač prehladno zanje. Nikar jih ne zastirajte, dokler res ne pritisne vročina. Ko bo vroče, bodo začele pospešeno rasti, plodovi bodo kakšna 2 tedna kasneje kot običajno, po mojih izkušnjah jih je potem v septembru v izobilju. Pri paprikah pri tem vremenu je pač potrpljenje božja mast.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!

-
- Kraj: Domžale
-
Dajmar lepa je.
Letos prav vidim, kako Ljubov dlan in temno rumena paprika prednačijo pred svetlo rumeno. Tudi oranžna je kar ok. Pri svetlo rumeni rumenijo listi, pa nimam pojma zakaj in kaj naj. Druge so prave gorile proti njej. Je pa res, da so že sadike bile kar precej bolj močne. Seme pa je seveda nabrano doma.
Irena
Letos prav vidim, kako Ljubov dlan in temno rumena paprika prednačijo pred svetlo rumeno. Tudi oranžna je kar ok. Pri svetlo rumeni rumenijo listi, pa nimam pojma zakaj in kaj naj. Druge so prave gorile proti njej. Je pa res, da so že sadike bile kar precej bolj močne. Seme pa je seveda nabrano doma.
Irena