Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Se priporočam za 30 semen.
Rabiš kaj hibiskusov?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Buče so med vrtninami najbolj "nemoralne" najraje se skrižajo. Letos sem imel podolgovate patišone iz mojega semena in čudno pisano bučo iz semena vzetega iz muškatne buče.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

pep, drži. Pa tud če so uvožene Laughing .

Aye-Aye, dobra pa je. Tamal je reku, da je kot melona, celo surovo je neki grizu.

Dobiš semena.

Irena
neely

Odgovor Napisal/-a neely »

Zanima me ali se med sabo skrižajo tudi velike buče (ala velikanke,golica) in bučke (razni cukini)?
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Golica se skriža brez problema s cukiniji, prav tako se obedve križata z bučo špagetarico. Muškatna buča in velikanke(C. maxima) se križajo med sabo. Če pa se muškatne in velikanke križajo z cukiniji pa ne vem. Zelo težko je obdržati sorto buče, če je v bližini še ena sorta .
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

letos nikjer v ponudbi ne najdem seme buče Lunge di Napoli. Morda kdo ve kje bi jo dobila ali ima kdo seme?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi v EuroGardnu ne? Tam so jih običajno imeli, msilim, da imajo semena največ semenarskih hiš oz. proizvajalcev.
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

V EuroGardnu sem jih iskala prejšnji mesec, pa jih ni bilo. Bom šla v kratkem še enkrat, če so slučajno še dobili robo.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Andreja, bučo Lunga di Napoli sem videla v Obi-ju od firme ortolano, pa še kup drugih so imeli.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Morda kdo ve zakaj bučke,ko so komaj začele rasti odpadajo?LP Vido.
Odgovori