Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

No eno sem že posadil ven in že počasi raste naprej.
Druga je še v loncu, mi jo je kapar napadel._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Zgleda, da oblačno in toplo vreme ugodno vpliva na čajote, vsaj pri meni. Tako, da moji lanski čajoti nastavljata plodove. Jupi
Za ogled večje slike klikni na sliko.

L.p.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Moji dve lepo rasteta le cvetov še ni nikjer.
No saj ej še zgodaj!_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Moje čajote mislijo, da je jesen ali pa, da so se preselile nazaj v deževni pragozd Amazonke. Začele so nastavljati cvetove. Večinoma sicer še moške, nekaj malega pa tudi ženskih. Imam rumeno sorto brez bodic kupljene v Leclerc (vir Francija) za katero sem že prej sumil, da je bolj zgodnja. Zna biti res.

Do sedaj so pri meni vedno začele cveteti šele septembra. Edina res malo večja bera je bila nekaj let nazaj z rumenimi bodečimi. Zelene so bile vedno nekoliko pozne.

Peter, kako so se potem v nadaljevanju obnašale tvoje, ki so cvetele že maja? Pa tiste dodatne, ki se takrat še niso zmigale?
Uporabniški avatar
Peter

Mi jemo čajote že 1 mesec, po 3-4 na teden. Naslednja runda zrelih bo kar obilna. Več na slikah.
Čajota je prekrila trto nad sabo in paradižnik na levi:

Bližje:

Čajote nad paradižniki:

Ena veja je zasedla taščino vrv za perilo Laughing :

Je pa bilo čajot dosti več, ampak se jih velik del posuši in odpade, ko so še majhne.

L.p.

P.s.
Se opravičujem za kvaliteto slik, aparat je v zadnjih vzdihljajih.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jauuu, kako so lepe. Lani sem possadila dve, še pol metra nista zrastli, potem pa preč prišli
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Bicikel

Uuu Peter to pa je, no neobičajno. Ampak letos itak ni nič običajnega.
Se priporočam na zimo za kakšen primerek ali dva (rezerva) za nadaljno sajenje. Če sem malo pripomogel k temu, me zelo veseli.

Upam, da bodo moje rumene obrodile, ampak zelene so lepše, bolj gladke, ...
Uporabniški avatar
Peter

Bicikel

Ni problema, spomni me še 1x v začetku jeseni.

L.p.
Bicikel

Velja. Če bo moja bera obilna kot se trenutno kaže (pričetek cvetenja), zamenjava z rumenimi. Če želiš, seveda.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pomladi mi je zaradi očitno slabega skladiščenja ostal samo en plod, še ta je začel na enem koncu gniti. Posadila sem ga in dooolgo se ni nič zgodilo, sem že skoraj obupala. Potem je začelo rasti na vse strani in danes je največji plod šele 3 cm visok, ampak je pa Wink . Zelo sem vesela.
Odgovori