Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čajota - Sechium edule
Moje čajote mislijo, da je jesen ali pa, da so se preselile nazaj v deževni pragozd Amazonke. Začele so nastavljati cvetove. Večinoma sicer še moške, nekaj malega pa tudi ženskih. Imam rumeno sorto brez bodic kupljene v Leclerc (vir Francija) za katero sem že prej sumil, da je bolj zgodnja. Zna biti res.
Do sedaj so pri meni vedno začele cveteti šele septembra. Edina res malo večja bera je bila nekaj let nazaj z rumenimi bodečimi. Zelene so bile vedno nekoliko pozne.
Peter, kako so se potem v nadaljevanju obnašale tvoje, ki so cvetele že maja? Pa tiste dodatne, ki se takrat še niso zmigale?
Do sedaj so pri meni vedno začele cveteti šele septembra. Edina res malo večja bera je bila nekaj let nazaj z rumenimi bodečimi. Zelene so bile vedno nekoliko pozne.
Peter, kako so se potem v nadaljevanju obnašale tvoje, ki so cvetele že maja? Pa tiste dodatne, ki se takrat še niso zmigale?
Mi jemo čajote že 1 mesec, po 3-4 na teden. Naslednja runda zrelih bo kar obilna. Več na slikah.
Čajota je prekrila trto nad sabo in paradižnik na levi:
Bližje:
Čajote nad paradižniki:
Ena veja je zasedla taščino vrv za perilo :
Je pa bilo čajot dosti več, ampak se jih velik del posuši in odpade, ko so še majhne.
L.p.
P.s.
Se opravičujem za kvaliteto slik, aparat je v zadnjih vzdihljajih.
Čajota je prekrila trto nad sabo in paradižnik na levi:
Bližje:
Čajote nad paradižniki:
Ena veja je zasedla taščino vrv za perilo :
Je pa bilo čajot dosti več, ampak se jih velik del posuši in odpade, ko so še majhne.
L.p.
P.s.
Se opravičujem za kvaliteto slik, aparat je v zadnjih vzdihljajih.