Drobilniki, mulčerji
-
- Kraj: orehova vas
-
- Kraj: Štajerska
Jaz imam drobilnik vej iz hoferja in mi zadošča. Moj je z nabrušenim valjem in protirezilom, kar pomeni, da vejo vleče sam, ko jo zagrabi. To je prednost. Slabost pa je, da kake veje ne uspe povsem prerezati, temveč jo samo zmečka na cca 2 cm dolge kose. Če veja sama ne obupa, ko jo prerežeš tako, da ji ostane še kak mm, potem se lahko drži skupaj. Primer so kake vrbove šibe. Maksimum so veje debeline kaka 2 do 3 cm. Več preprečuje plastika na vrhu. Če bi odstranil, ne bi nič pridobil, ker bi omagal motor, pa varnost pri delu bi šla.
- Peter
- Kraj: Lucija
Jaz imam Stihl GHE 140L.
Odličen za veje, manj dober za preveč "mokre" zadeve. Recimo sveže štible od sončnice ali veje ciprese se zabašejo. Bolje, če se počaka nekaj dni, da se vsaj malo posušijo.
Vglavnem z uporabo smo se naučili kaj gre lahko takoj not in kaj je potrebno počakat, da se vsaj malo posuši.
Moja žena je rekla, da je užitek delat, sploh mi ne pusti zraven.
Kupil sem pol leta starega za 250€.
Tukaj pospravljamo oljče veje.
https://www.youtube.com/watch?v=uJ8elCA-Efw
Odličen za veje, manj dober za preveč "mokre" zadeve. Recimo sveže štible od sončnice ali veje ciprese se zabašejo. Bolje, če se počaka nekaj dni, da se vsaj malo posušijo.
Vglavnem z uporabo smo se naučili kaj gre lahko takoj not in kaj je potrebno počakat, da se vsaj malo posuši.
Moja žena je rekla, da je užitek delat, sploh mi ne pusti zraven.

Kupil sem pol leta starega za 250€.
Tukaj pospravljamo oljče veje.
https://www.youtube.com/watch?v=uJ8elCA-Efw
-
- Kraj: Štajerska
kate je napisal/a: |
Ali je tisti iz Hoferja cisto ok? |
Poceni varianta, podobna temu, kar imam jaz iz hoferja, bi se naj dobila naslednji teden v lidlu za 120 € https://www.lidl.si/l/sl/katalog/lidlov-katalog-2024-kw38-veliko-outlet-znizanje/view/flyer/page/6?lf=HHZ. Vendar samo v nekaterih krajih. Verjetno gre za varianto prodaje v šotoru na parkirišču. Vsaj naš lidl je to enkrat ali dvakrat imel, nisem pa takrat šel pogledat, če je kaj uporabnega.
Jaz sem pred leti v hoferju dal 100 €, šlo pa je za promocijo ob odprtju nove trgovine. Ne vem, koliko je "redna cena", ko imajo to v ponudbi.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Drobilniki, mulčerji
Po skoraj 16 letih je naš dobri stari Flymo dokončno odpovedal. Najprej je nekaj škripalo, potem pa dokončno škripnilo. Ni take izvedbe, da bi se ga dalo doma kaj popravljati. Nadomestil ga je Lidlov, enake izvedbel. Preizkusila ga še nisem, bom videla, kako dolgo bo zdržal ta.
- Peter
- Kraj: Lucija
Muha
Res me zanima kako se bo obnesel ta Lidlov. Jaz sem ga čakal skoraj 1 leto in ga ni bilo na prodaj, ko sem se odločil za kupit rabljenga Stihla. Par mesecev kasneje so ga dobili v trgovino.
Prednost pred Stihlom, ki deluje z isto tehnologijo, takrat bi ga dobil za 100€ ceneje in garancijo 3 leta. Samo račun si je potrebno skopirat, ker kmalu zbledijo.
Res me zanima kako se bo obnesel ta Lidlov. Jaz sem ga čakal skoraj 1 leto in ga ni bilo na prodaj, ko sem se odločil za kupit rabljenga Stihla. Par mesecev kasneje so ga dobili v trgovino.
Prednost pred Stihlom, ki deluje z isto tehnologijo, takrat bi ga dobil za 100€ ceneje in garancijo 3 leta. Samo račun si je potrebno skopirat, ker kmalu zbledijo.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Danes smo ga preizkusili na golem vejevju.
Vleče enako kot prejšnji, mehke in drobne veje spešta, namesto razseka. Enako je počel prejšnji, a me to ne moti, ni videti, da bi vplivalo na kompostiranje. Če bi imela drobir za zastirko pa ne bi izpadlo ravno v nulo popedenano.
Boljše od prejšnjega je, da uvodna odprtina ni okrogla, ampak metuljčkasta in pogoltne tudi marsikatero grčo ali razvejano rogovilo, kar sem prej morala vnaprej razsekati. Drobi brez težav debelino 4 cm. Svež les, kakšne zasušene palice od metel ali grabelj mogoče ne bi.
Zaenkra zadovoljna. Trajnost se bo še izkazala, Garancija je 3 leta.
PS: račun je že pofotkan, hvala za opozorilo.
Vleče enako kot prejšnji, mehke in drobne veje spešta, namesto razseka. Enako je počel prejšnji, a me to ne moti, ni videti, da bi vplivalo na kompostiranje. Če bi imela drobir za zastirko pa ne bi izpadlo ravno v nulo popedenano.
Boljše od prejšnjega je, da uvodna odprtina ni okrogla, ampak metuljčkasta in pogoltne tudi marsikatero grčo ali razvejano rogovilo, kar sem prej morala vnaprej razsekati. Drobi brez težav debelino 4 cm. Svež les, kakšne zasušene palice od metel ali grabelj mogoče ne bi.
Zaenkra zadovoljna. Trajnost se bo še izkazala, Garancija je 3 leta.
PS: račun je že pofotkan, hvala za opozorilo.