Stran 8 od 107

Objavljeno: So Dec 07, 2013 11:09 pm
Napisal/-a crtj
juglans je napisal/a:
Zle misli?
Strah, znotraj votel, navzven prozoren.
Mahi, kakajoč v slovo.
Question


lepo si povedal Smile

pri nas sta bila tipo in vaniglia.

prvi dve leti sem okoli njiju naredil tulec iz protivoluharske mreze, notri natlacil slamo in vse skupaj debelo povil z vrteksom.

potem sem razmisljal - ja pa kaj naj zdaj to pocnem, dokler bosta ziva? katera rastlina je sposobna tukaj rasti brez finomehanike, tista naj raste. in sem nehal s tem.

enega je odnesla prva nepovita zima, drugega delno tretja. v avgustu (!!) so pognale nove veje iz korenin. jeseni sem ga izkopal, porezal in preselil v istro. tista parcela pa je bolj redko obiskana in stvar je sovpadla z vrocim in susnim letom.

ne vem, ali je bil to glavni razlog ali pa je ze sama selitev rastline bila prevelik sok; kakorkoli, zdaj obeh ni. ce se kaj iz te druzine bo, bodo ameriski ali hibridi z njimi.

Objavljeno: Ne Dec 08, 2013 1:05 am
Napisal/-a damjan
ŽIVJO
Hvala IGY za odgovor bom pa potem moral cepiti kakšen drug kaki na njega ker imam že drevo star dve leti.Imaš kakšne cepiče odveč? Hvala lp damjan

Objavljeno: Ne Dec 08, 2013 1:30 am
Napisal/-a Igy
Največ lahko narežem s Tipo, nekaj pa je tudi na Vaniglia, Chocolatino in Hiratama._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.

Objavljeno: Ne Dec 08, 2013 9:53 am
Napisal/-a muha
juglans je napisal/a:
Sem v rahli dilemi in zato sprašujem.

Kaki (plod), ki je shranjen v hladnem skladišču-prostoru in čaka na postopno zorenje v stanovanju.
Kaj se zgodi, če se v tem prostoru temperature spustijo pod ničlo? Na primer, te noči so lepo hladne in v naprej ne kaže na bistveno spremembo. Je dolgotrajnejše zmrzovanje lahko usodno ali pač ne?



Ne bi jih upala preveč izpostavljati zmrzali, ker tukajle berem, da jih vsi hitijo pobirat pred prvim mrazom. Najlaže preveriš tako, da jih te dni par pustiš zunaj čez noč (v kartonski škatli in v senci, da ne bo prevelike spremembe temperature podnevi) , ali kakšnega daš v zamrzovalnik pa se bo videlo.

Objavljeno: Ne Dec 08, 2013 11:34 am
Napisal/-a metuljc
Nikakor ne boi tvegala z zamrzovanjem, jih je res škoda.

Objavljeno: To Dec 10, 2013 7:39 pm
Napisal/-a zoyba
Ne vem, če ravno paše v tole temo. Ali je kdo že sušil kakije Tipo in kakšen je okus če sušim "neomedene"? JIh imam eno gajbico na zalogi Smile

Lp_________________Robert

Objavljeno: To Dec 10, 2013 8:10 pm
Napisal/-a Optimist
zoyba je napisal/a:
Ne vem, če ravno paše v tole temo. Ali je kdo že sušil kakije Tipo in kakšen je okus če sušim "neomedene"? JIh imam eno gajbico na zalogi Smile

Lp

http://forum.gartlc.si/gartlc-about2041.html_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Nazadnje urejal/a Optimist 10 Dec 2013 19:12; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: To Dec 10, 2013 9:04 pm
Napisal/-a zoyba
Optimist, hvala Exclamation_________________Robert

Objavljeno: Če Dec 19, 2013 12:56 pm
Napisal/-a babaco

Optimist, to so kolobarji na kakiju. Okusa ne spremeni, malce pa kvari izgled.
No sadjarji, kaj bi to bilo ?

Objavljeno: Če Dec 19, 2013 1:51 pm
Napisal/-a dafo
Zdravo, kot sem uspel na hitro prebrati ima opraviti z formiranjem plodu v pozni fazi (ki se kasneje, v fazi dozorevanja, kaže kot "črtice"). Bom počakal na potrditev, da nisem udaril čisto mimo. In torej, če nisem kasneje napisal še kaj, kar sem uspel prebrati.