Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

V knjigi o Kiviju sem prebral, da se ga dobro skladišči ovitega s plastično folijo ali v vrečah, v katere damo ermikulit zasičen s kalijevim permanganatom.Slednji naj bi bil prah, zato ne vem, kako zasičiti vermikulit?
Se komu kaj sanja o tem?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mogoče permanganat raztopiš v vodi in v tem namočiš vermikulit._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mi bomo predvidoma ta konec tedna obrali naš kivi. Skladiščimo ga tako, da ga razporedimo v eni plasti v gajbice katere vstavimo v palstične vreče in zapremo. Tako shranjeni nam držijo vso zimo in še del pomladi. Iz vreče po potrebi jemljemo kivije in jih medimo na kuhinjskem pultu, v naluknjani PVC vrečki, ki stoji poleg jabolk._________________naredimo svet lepši
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Meni kiviji večinoma zorijo v kleti, pol jih še mal v kuhinji dozorim._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Tako, sorto Bruno smo pojedli, sedaj je na vrsti Hayward, ki se je tudi že umedil. Upam, da se bodo plodovi ohranili vsaj do marca.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Pri nas smo prvo sorto vzgojeno iz semena že pojedli.
Sedaj zori Hayvard, ampak milsim da ne bo zdržal dolgo.
Sem pa ta vikend začel z obrezovanjem Weikija._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Zanima me kako A. arguta napolni pergolo? Bi bilo kaj prida sence ali pa ne?

Imam teraso, nad katero bi želel konkretno senco za poletne dni. Dimenzije so 4x6m, možnost sajenja pa je na treh robovih.

A. deliciosa lepo osenči prostor pod pergolo, podobno kot trta in nekaj tako bujnega potrebujem za hlajenje v poletni vročini.

Bi bil vesel kakšnih izkušenj ali pa vsaj ocen, ker ne želim saditi in nato čez dve ali tri leta popravljati vajo.

Seveda je ves užitni stranski produkt sence več kot le močno zaželjen. Zato bo alternativa le še trta, ......... če se ne pojavi kakšen izboljšan predlog. Wink
Mr.dBoo

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

Prosil bi koga ko bo obrezoval Belen za kakšno vejico.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Juglans, trije mali kiviji bodo z lahkoto prkrili to površino, vendar ne v dveh, treh letih.
Jaz gojim le kordon, in iz njega vzgajam enoletni rodni les, pa mi prekrijeta dva kivija površino3x3m.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Zanima me, ali kdo pozna tole menda dokaj novo sorto kivija, ki naj bi bil zelo odporen na nizke temperature, vendar s sadežem klasičnega (torej ne arguta / kolomikta) izgleda in velikosti:

http://www.xn--rarittengrtnereimanfredhans-fkce.de/epages/63701025.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63701025/Products/567
Odgovori