Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

česen 2023

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Anke na njivi so za zdaj prave lepotice. Jih popkažem, ko "pokosim" živo zastirko med njimi in jo spremenim v mrtvo.
Trenutno so še dobro skrite pred radovednimi pogledi... Laughing

IMG-20230526-135231

Ne vem pa, če bo dobro, ko bodo vidne, ker je kar nekaj rastlin objedenih. So srne prišle na okus Crying or Very sad

IMG-20230519-114430_________________naredimo svet lepši
brbr

Aja, Melona, probaj ga okopat. pravijo, da začno listi rumeneti, če ima premalo kisika..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni je sicer kakšna špička že tudi malce rumena, načeloma je pa kar lep in zdrav. Rje ni.
Sem ga letos že 3x okopal, oziroma prerahljal zemljo okoli rastlin.
Leva gredica bo čez en mesec verjetno že za pospravit.

--------
brbr

Še nekaj dni dela in česen (pa tudi čebula, grah in bob) se bo ves viedel :lol

česen je zrdav in lep, da ga je veselje pogledat.

IMG-20230602-154025

Tudi rastline, ki rastejo iz cele posajene glavice so zdrave in krepke.

IMG-20230602-145059_________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, čudovito! Jaz sem svojega, ki je bil totalno zapleveljen in "zasolatan" reševala v zadnjih dneh, čisto malo mi je ostalo še za danes, a pri tej namočenosti bo moral še malo potrpeti.

Jaz imam en čuden problem - zemlja je tako rahla, da se mi takoj, ko kaj izpulim v bližini, hoče kar podreti/postaviti postrani Rolling Eyes . Najbrž ga bom morala osuti in narediti grebene. Mogoče se bo dalo, zdaj ko je zemljo pošteno namočilo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Copatka, imam rešitev, ki pa ti verjetno ne bo všeč. Vse rastline, ki bi jih rada odstranila, poreži namesto populi. Tako ne boš motila česnovih korenin. Koenine postriženih rastlin bodo koristile prsti. Če pa pustiš odrezane dele med česnom boš imela zastirko "kilometer nula".

Meni se tak način obnese in sem zelo zadovoljna. Česna pa tudi ne moti. Pri čebuli je malo več porblema, ker se njeni listi hitro polomijo in gre "košnja" bolj počasi...

Aja, tudi tvoje Anke so nadvse brhke gospodične._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, tudi sama sem potem razmišljala, da bi bilo tako najbrž bolje. Prejšnja leta se mi to ni zgodilo, ker sem ga po malem plela že sproti. Letos je pa plevel znorel tako na hitro, da mi je malo ušel izpod kontrole ob vsem drugem delu Rolling Eyes . No ja, bo, kar bo. Sicer mi ga je pa lani veter tudi čisto polegel, a je bil vseeno na koncu čisto v redu._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, zdaj pa že so pski pri kraškem rdečem !
Pravzaprav sem prve ugledal že predpredvčerajšnim. Upam, da jih do konca tedna požene za eno "šaržo".
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

No, vidiš, AB tud v tej moči je pridelek. Vredno širokega nasmeha!
brbr

Tudi Anke na njivi so začene nastavljati pske...

Zaenkrat gre česnu odlično. Je zdrav in zadovoljen. Zdaj ga lahko prizadane edino še rja, ali kakšna trda nebeška frakcija. Bi pa bilo dobro, da bi počasi nastopilo bolj suho obdobje, da ob spravilu ne bi vseboval preveč vode. Če dozori v morem vremenu, pravijo, se ne skladišči dobro. Verjetno, ker vsebuje preveč vode..._________________naredimo svet lepši
Odgovori