Stran 8 od 8

Objavljeno: Sr Okt 04, 2023 10:57 am
Napisal/-a Bicikel
Lepo predelano, platar čestitam.

Včeraj sem pobral še eno manjšo gajbico dozorelih in skoraj dozorelih paprik.
Za paprike je bila sezona pri meni kar ugodna, le s cca. dvo tedensko zakasnitvijo dozorevanja glavnine. Večino očistim, zrežem na kocke in zamrznem.

Pa še malo reklame za druženje: jesensko srečanje članov Gartlca - povezava:


http://forum.gartlc.si/gartlc-about5955.html

Objavljeno: Sr Okt 04, 2023 11:24 am
Napisal/-a brbr
Platar, jaz sok, ki ga spustijo paprike, prelijem v kozarce in pasteriziram. Se lepo obdrži in nam čez leto služi kot dodatek k jedem (golažu, recimo).
Seveda, velike čestitk k odličnemu pridelku._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Sr Okt 04, 2023 3:33 pm
Napisal/-a platar
Hvala obema na to da bi sok shranil pa nisem pomislil, no tudi ga ni bilo toliko, da ga v dnevu dveh ne bi popil. Tistega od paradižnika sicer kar zamrznemo v 1.5l plastenkah in ga kasneje dodajamo na enak način...
Paprika seveda ob teh temperaturah še vstraja kot je videti bo vsaj še naslednji teden. Naj kar traja Cool

Objavljeno: Ne Nov 12, 2023 1:58 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Paprike na prostem so popravljene, tukaj pa še bo nekaj časa za obirat.



---------

Objavljeno: Ne Nov 12, 2023 2:12 pm
Napisal/-a muha
Prelep "zahvalno-božični kaktus". Wink Moje so letos večinoma dozorele že zunaj, trenutno imam na 2 sadikah le še kakih 5 plodov.