MENJAVE NA SREČANJU V SINJI GORICI 22. aprila '23
-
-
Martinka, prinesem ti zajčjo deteljico.
Bi še morda kdo? Sicer še ne odganjajo, pa ne vem za 100% katera je zelena in katera viola....
Če bi kdo letošnje sejance muškatne kadulje (cveti naslednje leto), ki sem jo lani dobil na srečanju, pa prav tako lahko. Le sporočiti je treba do četrtka do 20h.
Prinesem tudi narcise, plamenka.
Za tajči pa še en teloh in zvončke.
Bi še morda kdo? Sicer še ne odganjajo, pa ne vem za 100% katera je zelena in katera viola....
Če bi kdo letošnje sejance muškatne kadulje (cveti naslednje leto), ki sem jo lani dobil na srečanju, pa prav tako lahko. Le sporočiti je treba do četrtka do 20h.
Prinesem tudi narcise, plamenka.
Za tajči pa še en teloh in zvončke.
Treba je it v naravo.
borutl
borutl
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Originalnilist: bo tudi zate.
Večji letošnji poganjki se slabo držijo matične rastline in so zato idealni za potikanje, da se ne bi kasneje vejice pod težo cvetov odlomile, kar pri tej sorti ni redko. Oskubljena matična rastlina se bo tudi še ponovno obrasla.
Tiste, ki so odgnale bolj pozno so krajše in čvrstejše, lahko ostanejo "v enem kosu".
Večji letošnji poganjki se slabo držijo matične rastline in so zato idealni za potikanje, da se ne bi kasneje vejice pod težo cvetov odlomile, kar pri tej sorti ni redko. Oskubljena matična rastlina se bo tudi še ponovno obrasla.
Tiste, ki so odgnale bolj pozno so krajše in čvrstejše, lahko ostanejo "v enem kosu".
-
muha je napisal/a: |
Andrej B: Zato pa smo tu, da tudi kaj doniramo. Kar korajžno povej, kaj še rabiš. Marsikaj se najde, če ne zelenjava, pa okrasne rastline. Vsaj jaz zase lahko zatrdim, da z veseljem oddelim kaj od tega, kar že raste pri meni. Je večina tega tako ali tako prispela k meni v obliki donacij in samo širim način naprej. Ko bosta tvoj vrt in tvoja njiva prepolna, boš pa ti nadaljeval poslanstvo. |
Hvala za lepo ponudbo. Zaenkrat bom prosil samo cinijo, če prinese tist fižol in solato kot sva se dogovarjala.
Bom šele letos videl, koliko prostora bo viška na njivi. Naslednjič bom pa zlahka donator rastlin.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Prinesla bom Gartlcovo škatlo s semeni (ki so že malo v letih, večina iz predkovidnih časov).
Predlagam, da si semena po želji vzamete s tveganjem, da bodo slabo ali ne bodo kalila.
Domeniti se moramo, ali s škatlo nadaljujemo ali ne. Prosim za mnenja, lahko na srečanju temu posvetimo nekaj trenutkov.
Prosim, ne pišite tukaj, lahko pa kak zs prileti.
Predlagam, da si semena po želji vzamete s tveganjem, da bodo slabo ali ne bodo kalila.
Domeniti se moramo, ali s škatlo nadaljujemo ali ne. Prosim za mnenja, lahko na srečanju temu posvetimo nekaj trenutkov.
Prosim, ne pišite tukaj, lahko pa kak zs prileti.
-
- Kraj: Rimske Toplice
-
živa je napisal/a: |
Prinesla bom semena: rumene kolerabe, turških nageljnov, solate Nansen, Marija, Canasta, špinače Matador, bunkice semena pora (je treba dati ven iz bunkice). Solata ni izpihana. Koga zanimajo majhne sadike Aster? Malo jih lahko prinesem, če bo kdo presajal. Sadike iz mojega semena. |
Živa, te lahko prosim za nekaj malega semena canaste in nansen ter pora? Ker me ne bo na srečanje je moja poštarica Cinija, če lahko prosim semena daš njej.