Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2013

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

nsns, prav lepe zgledajo. Very Happy
Pri nas zelo radi jemo mlade velike tintnice, so zelo zelo okusne, samo malo podušene na maslu, morda še s kakšno koprivo zraven. Cool
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi pri nas, pa v omleti z jajcem, malo peteršilja in česna. Nabiramo samo tiste, ki so še povsem bele pod klobukom.
nsns

Odgovor Napisal/-a nsns »

Bili smo s kolesi in nahrbtniki zato smo gobe samo slikali.

Na drugi sliki so maslenke. Drugega imena ne poznam
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Bo treba probat mlade tintnice, sem ter tja jih srečam, povečini ob gozdnih cestah.

No ja, jurčkov še je nekaj, sem ter tja tudi že kakšen turek, ded, kostanjevka, vedno več pa rdečih mušnic:

Okrepitveni počitek na najvišji točki (~1400m) s prijetnim jutranjim soncem in pogledom na Bled ter bližnjo okolico:

tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Krasen pogled in polna pljuča svežega zraka. Če pa vmes najdeš še kakšno gobico, je res zadetek v polno.
nsns

Odgovor Napisal/-a nsns »

Že tretji vikend so se nam gobice kar same ponujale. Tokrat samo dežnikarice ki so bile včeraj tudi predjed za kosilo.

Prijetno s koristnim

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Prijetno s koristnim Very Happy . Te dni dežnikarice spet rastejo. Tudi sama sem jih našla par, a le na travniku, v gozdu jih ni.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Dežnikarice so tudi pri nas začele, a so trenutno še v fazi 'mikrofončkov', zato jih raje pustim pri miru - naj jih pobere kdo drug čez dan ali dva, ko bodo dežnički že odprti.

Jurčki pa še kar rastejo, čeprav jih vsakič dobim le nekaj komadov. Golobic je dovolj, turkov tudi, najbolj pa pogrešam lisičke, ki so vsaj meni najljubše gobe SPLOH Cool_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

he he, Ivčk, letos je res bilo čisto malo lisičk, tudi jaz jih pogrešam, so pa zato take tudi zelo dobre, še zmeraj lepo rastejo a ne povsod. Pa kostanj je tudi začel. Very Happy

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Le čakajte, ko vas bom jaz presenetila z bero lisičk iz estonske vrečke, to bo fovšije Wink Laughing Laughing Laughing
Odgovori