Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ko srce zaigra......

Moderator: Melona

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Rene, so tvoje vrtnice tudi letos tako zdrave?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Rene,tvoje varovanke so najbrž v velikem razcvetu,daj privošči nam kakšno sliko, če je mogoče,še posebej pa bi te prosila za Conrada Ferdinanda,in pa tiste od Hansa in kako se kaj obnašajo Wink
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

bobolino - moj vrt je bil letos veliko bolj kot bi si želela prepuščen sam sebi, pa kljub temu večjih težav z boleznijo zaenkrat ni bilo. Dvakrat sem škropila s koprivami (naredim kar malo na uč; cca 1 - 1,5 dcl koprivove"gnojnice", tudi smrdi mi ne več tako kot včasih Wink na 10 l vode), na vrtnicah kjer sem opazila pegavost sem uporabila kis, za boj s plesnijo pa uporabim jogurt.

Tanja TT - kot si napisala, trenutno je v našem koncu res najlepši čas. Tako na vrtu, predvsem pa napredujemo pri celjenju kosti Very Happy
Imam nekaj fotografij, pa mi ne uspe slik prenesti v spletni album (nekaj so nadgrajevali orodja in zdaj mi ne dovoli uporabe "java", pa nobenega doma, da bi rešil problem - uf, me to jezi Evil or Very Mad). Nekako bom zvrtala obljubim.
Nad Hansovimi sadikami sem navdušena. Tudi tiste iz spomladanskega cikla so neverjetne. Cveteli nista samo alba Morning Blush in spinossima Frühlingsduft, imata pa obe več kot meterske poganjke.
Če se bo izšlo (saj veš na koga ciljam), imam za jesen že omerkani dve novi. Predvsem Mme. Alfred Carriere - I must have; sicer je noazeta ampak bom probala.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Rene, tudi jaz se veselim slik napredka tvojih vrtnic... !_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Rene, se veselim tvojih napredkov, tako enih kot drugih Wink in tudi tega, da si zadovoljna s Hansovimi,saj sem tudi jaz, oz bi bila, če bi bile tiste, ki sem jih naročila,namreč 3 imam zamenjane, drugače so pa v redu,lepo rastejo in so zdrave.Letos je nekaj groznega s ČLP in plesnijo ,bom probala tudi jaz z jogurtom,na slike bomo pa počakali in se sladkali z njimi,ko bodo pri nas samo še gole veje Crying or Very sad Wink
rene

Obljuba dela dolg.
Cvetenje se je zaradi hladnejšega vremena kar malo raztegnilo Wink in to me prav nič ne moti. Je pa zaradi dežja malo težje ujeti kakšno lepo fotografijo.

Meni ena ljubših damaščank - Duc de Cambridge:

Rosa Mundi z enobarvnim cvetom - moram počakati, da se odprejo še ostali na vejici:

Jenny Duval je potrebovala dve sezoni, da se je začela prebujat:

in z njo se kosata Cardinal de Richelieu

in Charles de Mills

in za konec še skupinska
rene

Tanja TT vem kako ti je pri duši, ko vrtnica ni tista, ki jo pričakuješ. Jaz imam zamenjano samo Erinnerung (Petrović), pa se še po dveh sezonah ne morem prav navadit na "svetlo različico". Od Hansovih sem malo zadržana le pri Donau. Ker pa je to prvo cvetenje, se pustim presenetit naslednjo sezono - upanje umre zadnje Smile .

Slike od Conrada nimam nobene. Spomladi je bila pokopana pod vrhom oreha, ki ga je razmesaril žled, tako da sem jo morala porezati skoraj do tal. Moram pa reči, da me tako ali tako še ni prevzela. Mi je par drugih rugoz veliko ljubših - F.J.Grootendorst, Henry Hudson (oblikuje lep kroglast grmiček), potem je tukaj seveda Hansa, Ruskin, Louise Bugnet s svojimi roza obrobami na belih cvetnih lističih, Frau Dagmar Hastrup z ogromnimi šipki. Upam da bo čez kakšno leto med njimi tudi Conrad F.M.

Hansove bom fotografirala naslednje dni, trenutno pa še par drugih.

Najprej malo angleških dam. Tale je že kar v "zrelih" dnevih cvetenja - Sophy's Rose:

Še rosno mlada, a že zdaj kraljična - Queen of Sweden:

Še vsa v brstenju, prav tako kot prava Tess preden je spoznala kruto človeško naravo - Tess of the D'Urbervilles:

Malo manj posrečen portret irskega gospoda. Mogoče so pa zvoki njegove flavte te cvetove spremenili v nakodrana krilca Wink - James Galway:

Molineux je pa tudi cvetka svojega razreda. Vsa v barvah pravkar končanega nogometnega prvenstva:

Anglijo zapuščam. Naj se kopa v soju zahajajočega sonca in razmišlja o novih izumih, tako kot naš Leonardo da Vinci:

Takoj zjutraj pa na pot, da preverim, če je New Dawn že pobelila travnik:
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kakšno zelenilo!

conrada bom jaz danes slikala na vikendu, ga imam že par let, upam, da bo kak cvet.

tudi meni Donau ne štima. Sicer je posajen na soncu, in gre jeseni na drugo, stalno mesto, ampak mi je presvetel. Morda bo šel celo v lonec, bom videla.

Skratka, uživaj v cvetenju!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Rene, čudovite so!
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Same lepotice, z lepimi fotografijami si nas pocrkljala. Donau od Hansa sem jaz dobila spomladi, pa je tudi svetel... roza, pinki... je mogoče, da je v dveh sezonah vsem zamenjal??? Jaz upam, da je to le začetno cvetenje in bo z leti potemnelo.
Odgovori