https://www.deloindom.si/sadne-vrste/kaki-z-uzitkom-ce-poznamo-njegove-skrivnosti
Sem poskusil tale trik in zadeva resnično deluje.
Plod je tak kot tisti trdoužitni "Vanilija" iz trgovine !
No, še boljši ...
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Andrej Banko je napisal/a: |
"Hitro, v osmih dneh, mu odpravimo trpkost, če ga po peclju pokapamo z nekaj kapljicami žganja in zapremo v PVC-vrečko. Čeprav bodo plodovi še trdi, ne bodo več trpki." https://www.deloindom.si/sadne-vrste/kaki-z-uzitkom-ce-poznamo-njegove-skrivnosti Sem poskusil tale trik in zadeva resnično deluje. Plod je tak kot tisti trdoužitni "Vanilija" iz trgovine ! No, še boljši ... ![]() |
Oldi je napisal/a: | ||
Kaj to pomeni po peclju, da kapnemo na rez in gre alko v kaki? |
mravlja je napisal/a: |
Ni treba ravno nakapljati peclja ali kakija, dovolj je, če plod(ove) shraniš v bližino prostega vira alkohola (recimo posodico z malo alkohola v gajbico kakijev, pa vse skupaj zapreš v polivinil) - tako delajo na Japonskem, poizkusil pa še nisem. |
elstar je napisal/a: |
No, tole z "šnopsem" prvič vidim. Jaz jih medim tako, da v pvc vrečo dam nekaj jabolk in zraven kakije, ter vrečo nekoliko stisnem, da ni ravno odprta, čisto zaprta pa tudi ne. Čez približno teden dni so umedeni. |