Stran 73 od 124
Objavljeno: Ne Sep 16, 2018 2:24 pm
Napisal/-a crtj
Tole je angleško in preveč obsežno, da bi se zdajle lotil prevoda. Je pa zanimivo.
O sadjarju, ki je izumil mala jabolka
http://www.abc.net.au/news/2018-09-14/orchardist-invents-little-apples/9369960
Objavljeno: Ne Sep 16, 2018 11:34 pm
Napisal/-a krnekdo
Noro dobra jabolka xyz sorte s 70+ let starega drevesa. Sočna, čvrsta, sladko-kisla, močna aroma.
Kateri xyz je tole je najbrž preveč za vprašati ane?
Drevo sicer rodi izrazito izmenično, ter samo na konicah vej, tako da so pridelki bolj skromni.
Objavljeno: Ne Sep 16, 2018 11:41 pm
Napisal/-a crtj
Rdeča zvezdasta reneta? Čeprav izrazito močna aroma morda ne gre skupaj.
Objavljeno: Po Sep 17, 2018 12:00 am
Napisal/-a dafo
Sam imam starejšo jablano (cca.25 let) Jonatan, ki daje slične plodove. Zelo dobre kakovosti, kar se tiče okusa za presno uživanje, pa tudi za hrambo je precej dobro. Na spletu je najbolj podobna slika pod geslom Jonatan tista pod objavo na strani sadni svet.
Objavljeno: Po Sep 17, 2018 12:15 am
Napisal/-a krnekdo
Ne, ni jonatan. Ga imamo in je drugačen po okusu in izgledu(jonatan ima malo mastno kožo, ta neznana sorta pa ne).
Objavljeno: Po Sep 17, 2018 9:49 am
Napisal/-a pep
Imam jablano elshof staro pet let, letos je prvič na polno rodila,nikoli škropljena, sadeži debeli brez šklupa, zelo ukusni, pozna kdo?
Objavljeno: Po Sep 17, 2018 10:19 am
Napisal/-a mravlja
Objavljeno: Po Sep 17, 2018 11:35 pm
Napisal/-a ck
Čežana
Še več čežane
Dost je._________________lp
Objavljeno: To Sep 18, 2018 7:58 am
Napisal/-a muha
Lepi kozarčki, oni na prvi sliki! Pa dober tek, pozimi bo še kako prav prišlo.
Vode nisi skoraj nič dodal, kajne? Kaj pa sladkor?
Objavljeno: To Sep 18, 2018 8:54 pm
Napisal/-a ck
Vode nisem dodal. Dodal sem cca 1/2 kg sladkorja na cca 3,5 kg jabolk. Segrevati začnem zelo počasi in mešam toliko časa da spusti malce soka. Potem pa gre._________________lp