Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Jesenske.

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ali ni črno vijolična jagodka iz 15. okt. Atropa belladona? (volčja češnja)
Robertino

Seveda je volčja češnja.
Robertino

V zapredku je bila Antheraea yamamai - japonska sviloprejka, jamamaj.

Čudovit metulj, dnevni ali nočni, karkoli že, davno nazaj sem ga imel na dlani - čez celo dlan. Slikan je bil, a z enim starim telefonom - klavrna slika. Pobral sem ga v gozdu s tal, če bi ne iskal gob, bi ga ne opazil. S svojimi barvami se je popolnoma zlil z odpalim bukovim listjem.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tako lepih jesenskih fotografij, kot so v prejšnji "seriji", pa že dolgo nisem imel prilike videti.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Poleg prekrasnih fotografij mi je tudi naslavljanje nekaterih inovativno in zelo všeč (npr. Nevesta v umazani obleki Very Happy )_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

MARIJAV je napisal/a:
Poleg prekrasnih fotografij mi je tudi naslavljanje nekaterih inovativno in zelo všeč (npr. Nevesta v umazani obleki Very Happy )
... pa skrokani svatje Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Robertino

Hvala vsem.

Še tele štorovke.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Robertino: od kako blizu si fotografiral ubogo trupelce? Si močno približal ali imel ščipalke na nosu? Ko sem še hodila v OŠ, sem imela takole dva tedna priliko mimohoda nečesa podobnega. 50 metrov prej sem zajela sapo, stekla na vso moč in zadihala šele, ko sem bila daleč mimo. Si obvestil pristojno lovsko družino? Mi to redno prakticiramo. Saj se ne dogodi pogosto a v času, kar se sprehajamo po naši okolici, smo naleteli na 2 podobni "najdbi".
Robertino

Ja, res je močno smrdelo, ko sem pokleknil kak meter stran. Sem se držal pravila: vdihni, ne dihaj, poslikaj in hitro stran. Takole napihnjeno, ležečo na soncu menda lahko tudi "raznese". To bi šele bilo nekaj!

Sem klical enega "jagra", katerega telefonska je objavljena na strani njihove lovske družine, pa je odložil, predno sem mu utegnil do konca povedati, kaj sem našel v gozdu. Question

V vseh teh letih, kar hodim po gozdu, je včerajšnja najdbe največja do sedaj. Našli smo že mrtvo lisico, ki je ležala v goznem studencu, obvestil sem pristojne, jim poslal točno lokacijo (sliko iz Google earth) pa ni nihče prišel ponjo. Pa jazbeca in eno povoženo in razpadajočo srno ob gozni poti med Možjanco in Štefano goro. Takrat sem imel še "podmladek" v rukzaku in smo skoraj dnevno kolovratili po bližnji okolici.

Včeraj sva bila v gozdu skupaj z že "odraslim podmladkom". Mogoče ga uspem navdušiti za fotografijo. Dobil je v uporabo moj stari aparat, s seboj vzameva vzameva nekaj foto krame in potem "čarava". Ampak današnja mladina je prepričana (po mojem mnenju), da s telefonom lahko naredijo praktično vse in vse super. o, to pa ne
Odgovori