Tudi jaz ne opažam še konca sezone, danes sem se vrnil iz dopusta in opazil vse rdeče, pa sem nabral dobrih 700 gr mešanih Pa še ogromno je zelenih, vse še cveti, nekaj pa še bo
Jaz podobno zadevo opazam na papriki (pa ne na vseh) in vcasih notri najdem tudi crvicka. Ne vem pace bi se on sladkal s cilijem._________________CARPE DIEM
O, seveda bi se, saj čiliji pečejo le (pa še to ne vem, če vse) sesalce. Molji pojedo najbolj pekoč čili, le pecelj ostane. Tudi ptiči jedo najbolj pekoče čilije. Ja, "črvi" se najdejo v paprikah, čilijih, pa tudi paradižnikih, gre za ličinke enih muh (pa ne vem, katerih).
Lansko leto sem jaz prvič prezimil mojega kajenca, višine cca 70cm. Samo prestavil sem ga notri, v nekoliko bolj osvetljem prostor (jutranje sonce) in nekoliko bolj toplel prostor in to je to. nič nisem obrezoval, samo zalival sem ga in preverjal, da nima cvetov.
Tudi jaz sem lani prvič prezimoval. Tiste rastline, ki sem jih obrezal, so ali propadle ali pa so precej zamujale v primerjavi s sejanci. Letos jih ne bom obrezoval.