Čili 2016

Odgovori
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Tudi jaz ne opažam še konca sezone, danes sem se vrnil iz dopusta in opazil vse rdeče, pa sem nabral dobrih 700 gr mešanih Smile Pa še ogromno je zelenih, vse še cveti, nekaj pa še bo Very Happy
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Na nekaterih plodovih opažam luknjo. Par mm veliko, nič gnilo naokoli, plod kot tak tudi nič poškodovan. Na črnem habaneru izgleda takole:

Me je firbec matral in sem zadevo odprl. Hja, notri pa vidim neke temne lise in bele drobne pikice, kot bi šlo za uši. Tole pa zgleda takole:

Morda kdo ve, v čem je fora?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Jaz podobno zadevo opazam na papriki (pa ne na vseh) in vcasih notri najdem tudi crvicka. Ne vem pace bi se on sladkal s cilijem._________________CARPE DIEM
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, seveda bi se, saj čiliji pečejo le (pa še to ne vem, če vse) sesalce. Molji pojedo najbolj pekoč čili, le pecelj ostane. Tudi ptiči jedo najbolj pekoče čilije.
Ja, "črvi" se najdejo v paprikah, čilijih, pa tudi paradižnikih, gre za ličinke enih muh (pa ne vem, katerih).
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Pri meni se to pojavlja izključno pri Jalapenotu. Zakaj samo pri njemu mi ni jasno._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Glede okušanja pekočin - tudi naše psice pekoče prav nič ne moti._________________naredimo svet lepši
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Za luknje v plodovih imam na sumu strige. Sem jih že našel nitri.

LP
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Lp.mene samo zanima kako prezimite cilje v teglcih.Koliko jih obrežete in koliko stebla naj ostane 20 cm ali več. Lp
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Lansko leto sem jaz prvič prezimil mojega kajenca, višine cca 70cm.
Samo prestavil sem ga notri, v nekoliko bolj osvetljem prostor (jutranje sonce) in nekoliko bolj toplel prostor in to je to.
nič nisem obrezoval, samo zalival sem ga in preverjal, da nima cvetov.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Tudi jaz sem lani prvič prezimoval. Tiste rastline, ki sem jih obrezal, so ali propadle ali pa so precej zamujale v primerjavi s sejanci. Letos jih ne bom obrezoval.
Odgovori