Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.
igorrogi je napisal/a: |
Ker nimam prostora da bi žaganje kompostiral, sprašujem, koliko amonsulfata je potrebno dodati, da ne bo sveže žaganje jemalo dušik zemlji oz. rastlini? |
Milica Oblak v svoji knjigi priporoča, da se na 10 kg žaganja ali lubja doda 1,0 kg amonsulfata. Eni strokovnjaki so mnenja, da ni potrebno dodajati takih količin ..... .
Lahko probaš s polovično vrednostjo in imaš borovnice na očeh.
LP_________________mfranc
igorrogi je napisal/a: |
Za zastirko sem dodal sveže žaganje (6-10 cm) na debelo, prej sem že 3* gnojil z amonsulfatom. Ker nimam prostora da bi žaganje kompostiral, sprašujem, koliko amonsulfata je potrebno dodati, da ne bo sveže žaganje jemalo dušik zemlji oz. rastlini? Ne bi rad predoziral. |
Jaz nebi dodal več kot 1/3 letne količine, ker smo že v drugi polovici junija._________________lp
iBojan je napisal/a: |
Koliko borovnic ima 5 letna borovnica? |
Veliko
Predvsem je odvisno, koliko je grm že velik, malo od sorte, oskrba,....
Leta 2010 - jeseni sem posadil dve Duke in en Bluecrop. Duke so bile v treji rastni dobi, Bluecrop pa v drugi.
Letos bo imel en Duke cca 4 kg, drugi cca 2, enako Bluecrop, pa vse rastejo v enakem substratu in so enako "crklane"._________________lp