Polži

Odgovori
brbr

Re: Polži

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pri pripravi grede sem naletela na "množičnio morišče" hiškarjev. Kdo se je mastil z njimi, ne vem. Vem, da manjše (hiška do cca 1cm) jedo kosi. Ampak oni ne strejo hišice, temveč zgrabijo za meso in ubogega polžka tako dolgo drajsajo po tleh, da ga izvlečejo iz hišice.

Te hišice pa so razbite. Kar me čudi je tudi to, da je več hišic na kupu. Torej je jedec polže pobiral in nosli na eno iemsto in potem izvedel masakr. Kdo bi to lahko bil? Še najverjetneje se mi zdi, da je to delo vrane. Kaj pravite?

Slika
aladin
Kraj: radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aladin »

Me spominja na kakšen festival piva in cvetja :)
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Jaz sem takoj pomislila na vrane.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tale dež gre zelo na roko polžem. Takoj ko neha padati, planejo na osveženo zelenjavo. Rdečkarjev je sorazmerno malo, zato pa je več malih: na solatah vseh sort in velikosti, od sejane za flancanje do malih posajenih in glav. Pa letos so večinoma rjave barve, tako da jih na zemlji komaj opazim. Ne branijo se korenčkovega zelenja niti krompirjevega listja. Zjutraj in zvečer jih preganjam, včasih še čez dan. Pa to ni kakšen masaker ubogih polžkov, ampak obramba mojega pridelka: jaz se zanj trudim v potu svojega obraza, ti roparji pa mi ga hočejo snesti pred mojimi očmi. Jok brate, ne boš ;)
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Se spomnim pred 10letji ko je oče pokosil travo, jih je bilo toliko, da bi jih lahko nabiral v vedra, v brežini zraven hiše pa lupin toliko kot školjk na plaži. Ta domačih seveda, no s prihodom španskih "konkvistadorjev" se je njihovo število konkretno zmanjšalo.
Te krotim z modrimi železovimi peleti dokaj uspešno, oziroma jih imam "na broju" daleč stran od vrta kamor gre ves odpad, ki ni primeren za kompost.
Odgovori