Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Jaz sem lani vzel 4 sadike "Kiepenkerl" cepljenih paradižnikov in eno paprike. Letos sem jih vzel 6 in še 2 papriki + feferon. Pridelek je res bogat, bom pa letos shranil semena in poskušal sam vzgojiti sadike za drugo leto. Vrsti Matias in Aurea sta mi "specialni", velik, okusen in mesnat plod._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Malo sem pokukal prejšnje strani - nimam občutka, da ste jih že masovno sadili ven, kajne?
Fraj bom v nedeljo in razmišljam da jih na vrt preselim takrat. Vremenska napoved pa nič kaj obetavno - dež, celo megla, max. 15-20 stopinj. (Kolikor je pač zanesljiva za teden dni vnaprej)

JANEZ L je napisal/a:
Jaz sem lani vzel 4 sadike "Kiepenkerl" cepljenih paradižnikov in eno paprike. Letos sem jih vzel 6 in še 2 papriki + feferon. Pridelek je res bogat, bom pa letos shranil semena in poskušal sam vzgojiti sadike za drugo leto.

Kar lepa verjetnost, da gre za hibrid. Na lončku naj bi sicer pisalo ali gre za "F1" ali ne. V tem primeru ne pričakuj vseh lastnosti predhodnika oz. starša.
Nazadnje urejal/a Matic 06 Maj 2014 20:31; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz sem jih že.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Jaz pa še ne. Še tuhtam če bi, saj je še danes bila zelo rahla slana.

Irena
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plamenka je napisal/a:
Jaz sem jih že.

Sreča spremlja neumne. Moji so že več kot 21 dni na frejem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Matic je napisal/a:

Kar lepa verjetnost, da gre za hibrid. Na lončku naj bi sicer pisalo ali gre za "F1" ali ne. V tem primeru ne pričakuj vseh lastnosti predhodnika oz. starša.

Seveda so hibridi in tudi to računam, da ne bo vseh lastnosti "staršev". Samo poskusiti, ni greh... Smile_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

pajo, ne morem se zadržati komentarja, upam, da ti bo smešno, ker je to namen - pazi, da ne boš čez noč pameten ratal. Smile
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz jih imam že dober teden zunaj.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz jih kar ne upam dati ven pred ledenimi možmi, ker vrt ni ob bloku in večerno pokrivanje in jutranje odkrivanje velikokrat ni mogoče.
Se pa utrjujejo na balkonu: ponoči hladno, dopoldne zelo vroče in popoldne vetrovno. Pred slano so pa na varnem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

zuf je napisal/a:
pajo, ne morem se zadržati komentarja, upam, da ti bo smešno, ker je to namen - pazi, da ne boš čez noč pameten ratal. Smile

Ne mislim jih nikoli več tako zgodaj dati ven.1x imaš srečo 2x pač ne._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori