Tole vreme je vse zamešalo
-
Pri nas smo brez dezja ze od zacerka julija. 29. julija je nekaj malo padalo, vendar je namocilo manj kot konkretno zalivanje. Suša se pozna na zelenjavnem delu vrta in tudi v sadovnjaku. Zalivam le solato, jajčevce, papriko in paradiznik. Lepo delajo le cešnjevi paradizniki, ostali so ožgani od sonca._________________CARPE DIEM
-
@tajana, živa, grgr; ne veste kako vas "čutim" oziroma situacijo v naravi. Suša pa to.
Tukaj pa neprestano nekaj kaplja.
Kaktusov sploh ne morem imeti v miru na prostem, ta občutljive stalno prestavljam.
Avto tudi ne more biti s priprtimi šipami za hlajenje, nonstop nekaj.
Da o jutranji megli ne govorim.
Zelišča na vrtu sploh niso aromatična, enostavno ne razvijejo "pravih" eteričnih olj.
A ni zanimivo, kako vremensko različna je ta naša deželica.
Tukaj pa neprestano nekaj kaplja.
Kaktusov sploh ne morem imeti v miru na prostem, ta občutljive stalno prestavljam.
Avto tudi ne more biti s priprtimi šipami za hlajenje, nonstop nekaj.
Da o jutranji megli ne govorim.
Zelišča na vrtu sploh niso aromatična, enostavno ne razvijejo "pravih" eteričnih olj.
A ni zanimivo, kako vremensko različna je ta naša deželica.
-
- Kraj: Občina D.Toplice
Ja, je suša, a meni je takole poletje top - sploh za razliko od lani, ko je stalno tolkla toča ali pa poplavljalo.
Dva km proč so konkretni rastlinjaki (le streha, spodaj odprto), namakanje imajo urejeno iz Krke >> tam raste kot noro! Pred slabima dvema tednoma so v povsem suho zemljo posadili tisoče sadik zelja, prvič pa je zalilo ob deževju šele čez 2 dni. Zdaj namakajo, rastline so že vidno zrasle. Še več: večje so od mojih sadik cvetače in brstičnega ohrovta, ki sem jih sadil konec junija in jih zalivam VSAK večer :-o Tega pa RES ne razumem. In tako je vsako leto...
Dva km proč so konkretni rastlinjaki (le streha, spodaj odprto), namakanje imajo urejeno iz Krke >> tam raste kot noro! Pred slabima dvema tednoma so v povsem suho zemljo posadili tisoče sadik zelja, prvič pa je zalilo ob deževju šele čez 2 dni. Zdaj namakajo, rastline so že vidno zrasle. Še več: večje so od mojih sadik cvetače in brstičnega ohrovta, ki sem jih sadil konec junija in jih zalivam VSAK večer :-o Tega pa RES ne razumem. In tako je vsako leto...
-
- Kraj: Domžale
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Malo čez sedmo, ko sem skozi zahodna okna gledala modro nebo z nekaj oblački začelo deževati. Padalo je narahlo, kratek čas, še malo osvežilo jutranji zrak.
Čista ilustracija pregovora: Stare babe ples, sedme ure dež - to dvoje ne traja dolgo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Čista ilustracija pregovora: Stare babe ples, sedme ure dež - to dvoje ne traja dolgo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- Melona
- Kraj: Litija
-
- Kraj: Domžale
Včeraj je bil verjetno najtoplejši dan letošnjega poletja ( vsaj pri meni ).
Danes je bilo dopoldne večinoma oblačno in nič vroče. Neviht na srečo nisem bil deležen. Popoldne je bilo manj prijetno, ker je pritisnila sopara.
Ponoči se pa zdaj tudi že solidno shladi in danes še malo pihlja, tako da je čisto znosno.
Danes je bilo dopoldne večinoma oblačno in nič vroče. Neviht na srečo nisem bil deležen. Popoldne je bilo manj prijetno, ker je pritisnila sopara.
Ponoči se pa zdaj tudi že solidno shladi in danes še malo pihlja, tako da je čisto znosno.