Tole vreme je vse zamešalo

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Hvala, Metuljc!
Sem si oboje ogledala in mi je oboje všeč, Fantastične bučke še malo bolj. Jutri nabavim nekaj sestavin, ki jih nimam._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Fantastične bučke so meni zeloo všeč. Kot namaz, za k rižu, testeninam .... Verjamem, da bodo tebi tudi. Morajo pa biti narezane na kockice. Enkrat sem jedla ene, na grobo zmiksane v multipraktiku, pa so mi bile preveč mazave. Za moj okus morajo hrustati.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Uf, to bo pa kar nekaj rezanja🫡_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Pred leti sem jih naredila, narezala na res mini koščke, odlične, ampak ne za ceno toooooliko rezanja. Rolling Eyes Wink In to včasu, ko je itak veliko vsega drugega vlaganja._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

aladin je napisal/a:
S takole giljotino gre po izkušnjah precej hitro
https://www.mimovrste.com/strgalniki-rezalniki/webhiddenbrand-sekljalnik-in-rezalnik-100083969970

Imam nekaj podobnega, kupljeno pred leti pri Status Metlika - rezalnik čebule. Pri tem konkretnem shranku pride prav, če naenkrat delam maso za 10 in več kozarcev. Pri čebuli sem pa opazila, da jo hitreje narežem na roke, tudi če gre za celo kilco ali celo dve . Wink Potrebno je namreč kar nekaj predpriprave, da naprava zadevo sploh lahko "prežveči". Še posebej spomladi, ko je čebula že malo muževna.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa še s pomivanjem je več fdela kot za desko in nož. Eni smo očitno malo staromodni ( in ne kuhamo zs obširmo dtužino).
Se pa spogledujem s Statudovim rezalnikom, ki menda reže tudi salame. Nastavitev 1 fo 6 mm debeline rezine.
copatka

Tudi jaz sem pred leti imela Statusov rezalnik čebule. Se mi je zdel kar v redu, le s pestjo je bilo treba udariti po njem, da je šel skozi čebulo. Skoraj sem si poškodovala zapestje Wink . Zdaj je zakopan nekje v kleti. S pomivanjem sicer ni težav, če imaš pomivalni stroj.
Ne vem pa, če pridejo ven zadosti majhni koščki za ta recept._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

copatka: pridejo, če vzameš ustrezno mrežico. Ena je za pomfrit = večji kvadratki , druga z manjšimi kvadratki pa za takele male kockice. Moraš pa bučke najprej narezati na primerno debele kolute, kar tudi vzame nekaj časa.

PS. kot vidim v njihovi ponudbi, je na osnovnem modelu mrežica za male kockice, za pomfrit jo je treba naročiti dodatno.
copatka

Pred leti je bil samo model za čebulo, mrežice z mini kvadratki takrat še ni bilo v ponudbi. Ta je pa najbrž v redu._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori

Vrni se na “Čvek”