Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Trije natlačeni skupaj že veselo zorijo. Bi jih bilo še več, če jih že ne bi nekaj porabil.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

No, tudi jaz imam letos kar devet sort čilijev v loncih, bolj ali manj blagih (razen par izjemic), da jih bom dejansko lahko tudi jaz jedla, ne samo mož, ki ima rad malce bolj pekoče.

Sorte so:
Caloro, Santa Fe Grande, Leutschauer
Ancho, Numex Big Jim, Pasilla Baijo
Aji Limon, Purple Jalapeno in Shishito Pepper.

Zadnji me z rastjo in rodnostjo najbolj navdušuje, trenutno je tak:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Bicikel, kako je sedaj z hot Question

Wink

Ivčk je napisal/a:
No, tudi jaz imam letos kar devet sort čilijev v loncih, bolj ali manj blagih (razen par izjemic), da jih bom dejansko lahko tudi jaz jedla, ne samo mož, ki ima rad malce bolj pekoče.

Ivčk, pravilna pot; sem tudi začel z malimi skovili Laughing .

Vidim, da je vsako leto več kurjave palec gor .

LP_________________mfranc
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Hehe, vem, da grem po pravi poti.

Pet let nazaj, preden sem zanosila, sem že brez težav jedla Jalapenote v sendvičih, potem sem v nosečnosti nehala, ker pač pekoče odsvetujejo in se zelo hitro odvadila. Zdaj so mi veliko prehudi, da bi spet začela z njimi, zato sem želela probati z bolj blagimi zadevami.
No, pa je vmes prišlo tako, da mi spet odsvetujejo uporabo pekočega Cool
Bom pa drugo leto začela na novo Laughing_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

mfranc je napisal/a:
Bicikel, kako je sedaj z hot Question Wink

Ta sorta že v osnovi ni prehuda in je v rangu jalapenov +/-. Seveda so rdeči tipično bolj pekoči in na to še čakam. Vseeno pa sem in tja "ukradem" kakšen plod.
Nekaj sem moral zamočiti pri jalapenih, da niso tako mesnati ali pa še moram nekaj časa počakati. Bom naslednje leto moral uporabiti zanesljivo seme. Moje očitno ni preveč.
No, pa saj važno je, da hot, vsakemu po meri.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Še kak dan ali dva... Laughing
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Z čim naj poškropim da bodo gosenice nehale žret liste na mojih čilijih in papriki?_________________LP seba993
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Z Neemovim tonikom.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Mislim da bom potreboval malo več kot samo to._________________LP seba993
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Seba993, moje izkušnje, sicer z doma pripravljenim škropivom, ker so pred leti prodajali samo koncentrat, so bile dobre. Poškropila sem okrasno zelje, ki so se ga lotelave gosenice. Par dni so še imele žur, po kakšnih 10 dneh so izginile in se niso več pojavile. Neem dodobra učinkuje šele, ko se preide v rastlino, površinsko nima takojšnjega učinka.
Odgovori