Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Hvala vsem za nasvete naj samo pripomnim, da sem hotel povedati, da je ob istih razmerah še zmeraj boljša lega na njivi, kot doma kjer je kotlina, je vseeno manj "zatohlo" in je prej suho.Jasno je seveda, da so pokriti veliko bolje zaščiteni pred nadlogami. Če bi imel kaj vez na "sončni upravi" bi jim takoj naročil še ene par takih sezon kot je letošnja. Laughing
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Platar,čudoviti paradajz klanjam se klanjam se

Na našem koncu je ena žalost.
Sicer poberem vsak dan malo za solato,za sproti.Za seme sploh ne vem če bom uspela kaj pobrati.
Toča pred enim mesecem je nekatere sorte uničila do konca.Do zadnjega sem upala da bo kakšen plod dozorel in bo vsaj za seme.Vendar pa so plodovi začeli gniti .

V rastlinjaku imam en totalni kaos.Zaraščeno,preraščeno vse.
Upam da se stanje z delom malo umiri in vsaj nekaj dni posvetim delu,čiščenju,privezovanju v njem.

Opazilia sem tudi že prvo plesen.In to na precej prepišnem delu vrtu kjer bi najman pričakovala.

V abecedni seznam sem vpisala 2 balkonski sorti in upam da do nedelje popišem še ostali del balkona ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka

Očitno sem nekje kiksnila .
Ali jaz ali pa mogoče moja mala pomočnica Embarassed Embarassed

Bi mogoče bil tole Venus?_________________~~~~****~~~~****~~~~
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Platar, res lepa bera paradajza.

Tudi pri nas zori na polno, vsak dan naberemo kilo ali dve, tako da se ga počasi že prenajedamo. Glede bolezni pa je zaenkrat še vse mirno, upam, da bo tako tudi ostalo. Le zalivati je treba kar precej, saj je zemlja kar na globoko presušena. Sem ravnokar zalival dobro uro in lepo izpraznil rezervar deževnice.

So pa letos ptički zelo nadležni, saj so mi nakljvali kar nekaj paradajzov. Očitno jim tekne, heheh_________________kar zraste pač zraste
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Notranjka, jaz imam tudi takega in moj je sigurno venus Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Rade je napisal/a:

So pa letos ptički zelo nadležni, saj so mi nakljvali kar nekaj paradajzov. Očitno jim tekne, heheh

Tudi mojih s prve etaže so se lotili kosi. A so ugotovili, da je zgodnje grozdje še bolj okusno Laughing Evil or Very Mad .
notranjka

Hvala Copatka._________________~~~~****~~~~****~~~~
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Čestitke vsem paradajzarjem, ki mi tule delate skomine. Moji so še vsi zeleni (očitno ne morejo nadoknaditi spomladanskega zastoja v rasti), edino Elba nakazuje nekaj rumene barve. No, bomo imeli pa bogato jesensko sezono.

Sem se pa odločila, da paradižnike kar najmanj "mrcvarim"- Jih samo privezujem, ne trgam pa zalistkov, listov,... Rastline se mi zdijo zelo lepe, (od sajenju je vsaka dobila v jamico velik kosem ovčje volne), tudi plodove lepo nastavljajo.

Dva paradižnička, ki sta se zasejala sama pa niti privezala ne bom. Zaenkrat sta še pokončna, a ko se poležeta, ju bom samo podložila s slamo, pa da vidimo...

Pa še nekaj o ptičkih - v tem času so tudi oni zelooo žejni. Če jim nastavite po vrtu pojilnike, bodo manj iskali vodo v plodovih. Vsaj moje izkušnje so take. Na vrtu imam dva pojilnika in še odprt bazen za zalivalno vodo. Tako imajo obilo vode in se na plodove ne spravljajo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:

Pa še nekaj o ptičkih - v tem času so tudi oni zelooo žejni. Če jim nastavite po vrtu pojilnike, bodo manj iskali vodo v plodovih. Vsaj moje izkušnje so take. Na vrtu imam dva pojilnika in še odprt bazen za zalivalno vodo. Tako imajo obilo vode in se na plodove ne spravljajo.

Sem bila enakega mnenja, dokler .... nisem videla, da se v napajalnik hodijo samo kopat pred in po sadnem obroku Confused Pa še vodo sem jih v enem od obeh napajalnikov menjala vsako jutro Rolling Eyes .
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Imam podobne izkušnje kot Muha.
Odgovori