Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauu! Kako ti je pa to uspelo - se ji je sfrkljalo in misli, da je banana ? Wink Laughing palec gor .
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Optimist, pri vas se jih boste pa res najedli Very Happy
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

No, mi smo tudi letos prvič okusili asimino. Nama je bila zelo všeč, naš desetmesečnik jo je tudi prav z veseljem "basal", pa sva naredila preizkus na dvojčkih. Rekla sva, da bosta dobila neko specialiteto. Zamižala sta in jedla asimino, potem pa povedala, kaj okušata: eden je rekel: ananas, banana, avokado in vanilija, drugi je rekel mango, avokado in banana. Res je zanimiv tale sadež. Olupek kot mango, meso po strukturi kot avokado, okus pa supertruper. Posledično imamo samo še eno. Hvala Matica.

Aja, če boste organizirali skupinski nakup, se kar tukaj prijavim za eno sadiko.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Ja kar nekaj bo! Sem njihovim opraševalcem priskrbel usmrajene školke, pa še sam sem se Cilko špilal ;)_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz sem asimino prvič poskusila lani na gartlcmaniji. Me je takoj navdušila in sem bila vesela, da sem jih letos lahko kupila od matice kar na srečanju.
Nekje je nekdo omenil, da naj pešk ne mečemo proč. Naj se javi: prinesem jutri na kavico ali pošljem kasneje. Prav dolgo pa pri meni ne bodo čakale, se lahko kam zgubijo pri pospravljanju..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

The Chemist_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

MARTINKA je napisal/a:
No, mi smo tudi letos prvič okusili asimino. Nama je bila zelo všeč, naš desetmesečnik jo je tudi prav z veseljem "basal", pa sva naredila preizkus na dvojčkih. Rekla sva, da bosta dobila neko specialiteto. Zamižala sta in jedla asimino, potem pa povedala, kaj okušata: eden je rekel: ananas, banana, avokado in vanilija, drugi je rekel mango, avokado in banana. Res je zanimiv tale sadež. Olupek kot mango, meso po strukturi kot avokado, okus pa supertruper. Posledično imamo samo še eno. Hvala Matica.

Aja, če boste organizirali skupinski nakup, se kar tukaj prijavim za eno sadiko.
Mene okus spomni najprej na cherimojo._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

lpmami je napisal/a:
Jaz sem asimino prvič poskusila lani na gartlcmaniji. Me je takoj navdušila in sem bila vesela, da sem jih letos lahko kupila od matice kar na srečanju.
Nekje je nekdo omenil, da naj pešk ne mečemo proč. Naj se javi: prinesem jutri na kavico ali pošljem kasneje. Prav dolgo pa pri meni ne bodo čakale, se lahko kam zgubijo pri pospravljanju...
Ja jaz bi vzel semena, če se noben drugi ne javi._________________Iščem zanimive sadne vrste...
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Tudi mene bi zanimala semena za asimino.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Daniel R in ant, javita se mi na ZS._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori