Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
Eeeh, pofotkal sem jih tako, kot sem jih nabral, brez foto "predpriprave"; npr. Lucid Gem in Black Beauty, bi lahko bili obrnjeni tako, da pokažejo zagorela ramena .
Od levega gornjega kota, pa v smeri urinega kazalca so:
1. Chuloma, rumeni pelat *
2. Momotaro
3. Malakhitovaya Shkatulka
4. Ananas Bleue
5. Everett's Rusty Oxheart *
6. Lucid Gem (spodnja dva)
7. rumenček Native Sun
8. Black Beauty *
9. Abbattista pelat, 1 kom *
10. Cherokee Green, 1 kom, pod Abb.
11. Black from Tula, 1 kom, levo od CG
12. Elba pelat, 3 kom
* seme od Aye-Aye
P.S. za Abbattista nisem čisto siguren , lahko bi bil San Marzano ....._________________mfranc
Od levega gornjega kota, pa v smeri urinega kazalca so:
1. Chuloma, rumeni pelat *
2. Momotaro
3. Malakhitovaya Shkatulka
4. Ananas Bleue
5. Everett's Rusty Oxheart *
6. Lucid Gem (spodnja dva)
7. rumenček Native Sun
8. Black Beauty *
9. Abbattista pelat, 1 kom *
10. Cherokee Green, 1 kom, pod Abb.
11. Black from Tula, 1 kom, levo od CG
12. Elba pelat, 3 kom
* seme od Aye-Aye
P.S. za Abbattista nisem čisto siguren , lahko bi bil San Marzano ....._________________mfranc
Druga največja runda za letos iz rastlinjaka v kartonastih škatlah, ostali so z vrta. Počasi bodo pobudo prevzeli njivski, če bo vreme sodelovalo...
Od desne proti levi so:
Modra škatla- pikasti v ozadju Black From Tula in Black Krim spredaj
Levo od modre- Zapotec, volovsko srce in grapolo F1
Mlinotest-Black Bear in Crnković zgoraj desno
Zadnja levo-Black Plum, Goldfisch, Tlacolula, Costarica-rdeč, Hezhou,San Marzano
Plastična spredaj-Sprite na mizi pa verjetno Black Krim
Plastična zgoraj- so zunanji dwarfi Bison, Helsing Junction Blues, Danko
Ter škatla zgoraj-Novosadski Jabučar in Japanese Black Trifele.
Plamenka to pa so barve, cela mavrica
Od desne proti levi so:
Modra škatla- pikasti v ozadju Black From Tula in Black Krim spredaj
Levo od modre- Zapotec, volovsko srce in grapolo F1
Mlinotest-Black Bear in Crnković zgoraj desno
Zadnja levo-Black Plum, Goldfisch, Tlacolula, Costarica-rdeč, Hezhou,San Marzano
Plastična spredaj-Sprite na mizi pa verjetno Black Krim
Plastična zgoraj- so zunanji dwarfi Bison, Helsing Junction Blues, Danko
Ter škatla zgoraj-Novosadski Jabučar in Japanese Black Trifele.
Plamenka to pa so barve, cela mavrica
-
- Kraj: Domžale
Jaz sem včeraj zvečer, takoj po dežju, poškropil z mešanico sode in Neem Tonica ( vsakega po približno 0,4% ). Sem optimistično upal, da danes pa morda le ne bo nič.
Razmišjam, da bi v četrtek zjutraj, pred službo, ponovil tretma. Čeprav imam občutek, da prepogosta uporaba sode za paradižnikovo listje tudi ni najbolj blagodejna.
Lasko leto, ko sem to še bolj pogosto počel, se mi je zdelo, da potem listi postanejo kar malo suhi, trdi, krhki.
Ko/če pa bolezen enkrat konkretno udari, pa itak tole nič več ne pomaga.
Razmišjam, da bi v četrtek zjutraj, pred službo, ponovil tretma. Čeprav imam občutek, da prepogosta uporaba sode za paradižnikovo listje tudi ni najbolj blagodejna.
Lasko leto, ko sem to še bolj pogosto počel, se mi je zdelo, da potem listi postanejo kar malo suhi, trdi, krhki.
Ko/če pa bolezen enkrat konkretno udari, pa itak tole nič več ne pomaga.
Hvala!
Platar, ti jih imaš pa ogromno. Eden redkih si, ki ima sorto Sprite - jaz jo gojim že več let.
Rade, jaz sem že danes nameravala škropiti s sodo, ampak sem jih morala najprej obrati, obtrgati in privezati, pa je zmanjkalo časa, zunanje mi je pa itak spet namočil dež. Jutri bom.
Andrej, verjetno ne bodo še tako hitro zboleli, saj je deževalo le 2 dni, a za vsak slučaj je po moje le bolje poškropiti.
Platar, ti jih imaš pa ogromno. Eden redkih si, ki ima sorto Sprite - jaz jo gojim že več let.
Rade, jaz sem že danes nameravala škropiti s sodo, ampak sem jih morala najprej obrati, obtrgati in privezati, pa je zmanjkalo časa, zunanje mi je pa itak spet namočil dež. Jutri bom.
Andrej, verjetno ne bodo še tako hitro zboleli, saj je deževalo le 2 dni, a za vsak slučaj je po moje le bolje poškropiti.
-
- Kraj: Domžale
Pri nas so oni na vrtu brez strehe že kar lepo osmojeni. Ne vem, ali samo zaradi plesni, ali tudi zaradi močnega vetra z dežjem. Še danes počakam napovedane padavine, potem oberem vse, kar nakazuje, da bo dozorelo v gajbici in grem v napad proti plesni s tazaresnim škropivom. V taki situaciji po mojih izkušnjah soda ne zaleže.
Oni pod streho so še v redu. Teh ne bom škropila, le budno spremljala in ščipala morebitne obolele liste. Dež jih res ne doseže, vlaga in rosa pa vseeno.
Oni pod streho so še v redu. Teh ne bom škropila, le budno spremljala in ščipala morebitne obolele liste. Dež jih res ne doseže, vlaga in rosa pa vseeno.