Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ma, fižol je dabest!

Ko smo ravno pri njem; v soboto, 18-11-2023, ob 9. uri se pri nas v lokalu zberemo fižololjubci iz FB skupine Fižol, naša dediščina. Po modelu Paradajzmanije bomo fižole razstavljali in menjavali, sorte bodo označene s pravimi ali pa domačimi imeni, sortne čistosti ne garantira nihče. Ker pridejo z res vseh koncev in je bil tak predlog, bomo jedli kuhane klobase in fižol v solati, ki ga prinesejo razstavljavci s seboj, že kuhanega. Za klobase, čebulo, kis, olje, sol, kruh, pribor, krožnike, servetke ... poskrbim jaz, stroške si bomo delili.

Če bi mikalo priti tudi koga z Gartlca, je seveda dobrodošel. Če bo interes, napišem detajle kasneje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bravo punca, tako se dela! poklon Dober glas seže v deveto vas.
Uporabniški avatar
Melona

Moram povedati ... Zbralo se nas je 12. najbolj oddaljeni so se pripeljali z Raven na Koroškem, in smo prinesli preko 150 takih in drugačnih vrečkic, kozarčkov ... , vseh nisem fotografirala. Fajn je bilo, jedli smo joto in na koncu smo še zapeli ob harmoniki. In sklenili, da Fižolmanija postane vsakoletno srečanje.

Brbr, tvoja razpredelnica pride prav tudi izven Gartlca, ena udeleženka jo je prinesla s seboj, ker ji je v pomoč pri razpoznavanju fižolov. Sem povedala zate in za Gartlc, morda se nam pridruži.

Zaključili smo pa s harmoniko, juhej!

Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Lepo ste se imeli. Fižol je odlična hrana, le tista neprijetno lastnost... ampak saj jo harmonika in petje preglasi. Very Happy
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kakšno bogastvo fižolov, Melona!
Me prav veseli, da Gartlčani razvijejo še kaj novega. Naj se ohrani in razvija fižolomanija!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danilo je napisal/a:
Lepo ste se imeli. Fižol je odlična hrana, le tista neprijetno lastnost... ampak saj jo harmonika in petje preglasi. Very Happy

Žlička mlete kumine, dodana ob kuhanju, vsaj za polovico zmanjša problem. Je pa dobro paziti tudi na kombinacijo hrane, ki jo jemo tisti dan.
Pravkar sem dobila 15 kg sivčka. Približno toliko ga porabimo čez leto.

Za fižolmanijo + 5 ! poklon
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Me je izjemno mikalo priti, oziroma fižolologijo združiti z eno rudarsko prospekcijo.
Pa je vreme določilo, da je bil danes čas za zaključna dela na vrtu ...
Uporabniški avatar
Melona

Danilo je napisal/a:

Ma, ja, pa okna in vrata se da odpreti in vse te radosti deliti.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Melona, poklon. Odlično, da zamisel o ukvarjanju s fižoli živi in se razvija.

Pred leti, ko sem bila veliko bolj zagnana, kar se fižola tiče, sem o takem druženju (kjer bi predstavljali fižole in probavali fižolove jedi) razmišljala v okviru Gartlaca...

Me veseli tudi, da je moja razpredelnica (še) uporabna.

Naslednje leto se vam gotovo pridružim._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona

Ooo, se veselim! Smo sklenili, da se bomo vsako leto dobili, vendar po različnih koncih Slovenije, da bomo imeli enkrat eni blizu, drugič drugi. Za naslednje leto še ne vem, kje bo.
Odgovori