Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Obrezovanje vrtnic - splošno
Moderator: Melona
A je že kdo morda obrezoval Marguerite Hilling in Nevado?
Meni se zdi, da pri njima skoraj nimam kaj delat, najraje bi ju kar pustila. Osnovne veje so že precej dolge, okoli 1,5m, sekundarne veje, na katerih so bili lani cvetovi, pa zelo kratke._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Meni se zdi, da pri njima skoraj nimam kaj delat, najraje bi ju kar pustila. Osnovne veje so že precej dolge, okoli 1,5m, sekundarne veje, na katerih so bili lani cvetovi, pa zelo kratke._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
-
Govora je bilo o škarjah Felco. Danes sem v Polje-dom v Kidričevem kupila Felco 6 in že malo preizkusila. Zares mercedes med škarjami, kot pravi Garden-ja. Gotovo jih imajo v vseh bolje založenih trgovinah s kmet.-vrtnarsko robo. Cena 40 evrov. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
1vrtnica je napisal/a: |
Ja, Doli, sem tudi jaz samo tu in tam malo poščipala vršičke, ker drugega nisem našla. |
tudi jaz samo odščipnem vršiček, ali pa odrežem pri naslednjem listu.
me pa zanima, ali ve pri enkrat cvetočih pustite, da naredijo šipke, in jih potem porežete spomladi, ali je to za narediti takoj po cvetenju? Jaz sem to opravila po cvetenju, a bi si želela na kaki vrtnici pustiti jih. Ne vem pa, koliko to 'škodi' rastlini.
sem pa danes dodobra očistila 90% vseh mojih vrtnic, nekatere so že od prvega navala pegavosti skoraj gole._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Vrtničarke, sploh tiste na Primorskem: a že kaj obrezujete? Danes sem videla, da sta že dva soseda obrezala vrtnice. Meni se pa zdi še malo zgodaj, ker je včeraj bila kar slana. Mi pa tiste na bolj zavetnih lokacija cvetijo že celo zimo (Nostalgie,Lady Emma Hamilton, Acropolis). Da ne govorim, da so jeseni posajene lepo odgnale listke, ki še niso nič pomrznile.