Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožni vrt Isabella

Moderator: Melona

Odgovori
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Krasne fotografije, krasne vrtnice!
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Zelo lepo. Sploh je lepo videti rožnik, kjer imajo vrtnice dovolj prostora. Posebno mi je padla v oči Cottage rose, ki je doslej nisem poznala. Čeprav sem obe svoji mahovni dobila kot "kukovci" je res lepo pobožat popke in potem zavonjati borovce. Smile
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Isaan imaš PREKRASNO. Samo nadaljuj v tem stilu. Krasno ti uspeva!_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Punce, kako sem vesela, da se na virtualnih rožnikih toliko dogaja, ker kaj vse se šele dogaja v realnosti... Ravno v tem času imam neko gnečo in samo na hitro preletim teme, ampak še danes si bom vzela čas, da vse vaše rožice podrobno pogledam, ker neizmerno uživam v slikah in besedah, ki jih objavite.

Ampak uživam tudi pri sebi... kljub vsemu si vzamem vsak dan dragocene trenutke zase in na hitro obhodim vse.. evo nekaj slikic, ki so nastale v preteklih treh dneh...

Belina ( ali vsaj približno)

Schneewichten 1901
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Albi

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Felicite Permentirer

White Grootendorst

To slikam kar naprej, še sama ne vem zakaj...
Ognjene barve
Gebrudder Grimm ( grm se mi nekaj poveša, edini od floribund, ki ga bo treba povezati).

Jubilee du Prince de Monaco

NN- vedno polne črne pegavosti, ampak cvetovi so simpatični

The Dark Lady
Nekaj imam tudi v sončnih barvah, čeprav so te pri meni najbolj počasne

Commtesa

Roza, pinki....
Rose de Rescht

Bengalka Irene Watts

In spet sem pri mahovnih...
Marechal Davoust

še grmiček

Še manekenka, ki pa ji črna pegavost ni prizanesla...
Heidi Klum, v ospredju cvet L'ouche

Navdušena sem nad vsakim novim cvetom, včasih pomislim o sedaj jih pa že kar nekaj imam, ampak potem ko vidim druge rožnike se zopet zavem, da je pred mano še dolga pot. Npr. danes sem na nekaterih našla botritis, pojma nimam, če je potrebno zdraviti, kako... grem potem brati in iskati inf. Polno imam hroščov, ampak jih odstranjujem ročno- insekcitidov ne bom uporabljala, samo fungicide, če bo potrebno- kaže da bo... Sem ja pred kratkim naredila FFS Smile , in prav zaradi tega bom s temi sredstvi, kar se da previdna.
Razmišljam, da bi sedaj še malo pognojila z mineralnim gnojilom ali bi rajši izpustila to, ker imam še mlade rastline, kaj pravite?

Drugo leto pa mislim in si želim, da bodo panoramske bolj "polne".

V ospredju "lunice" v ozadju nastajajoči angleški vrt.

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Sem tudi jaz čisto navdušena , ko gledam vse te tvoje vrtnice in prelep rožnik nastaja.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Isaan, krasno lokacijo imaš in krasne so vse ,ki si jih pokazala,bujne, lepe, zdrave.Če pogledaš prvo sliko, ki si so dala gor in to današnjo, je že lep napredek, z vsakim letom bo pa še bolj Laughing
Kako pa napredujejo sadike od Hansa in opore ?
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Super izgleda Isaan, samo tako dalje.

Jaz se mineralnim gnojilom izogibam, sploh pri starih vrtnicah itak niso potrebna. Stvar strategije in odločitve._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kako je Sneguljčica bogato obložena, prava lepotica! Teren pa ... Noro!
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Res užitek, tako lepe so
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Hvala. Hansove punce še čakajo na svojih 5 minut slave. No edino Hermoso sem že pokazala, je čisto majhna, ampak popke pa dela sedaj kot za stavo.
V kratkem pričakujem prvi cvet na mojih climberjih( Hansovih) Aloha je najbolj zgodnja... Največja je pa Dr.W. van Fleet, ki sem jo dobila spomladi, samo popkov še nima nič... Edino Indigoletta se ni prijela, Rose Eden pa nekaj stagnira...

Opore pa joj, joj.... dobro, da so še majhne in jih ne rabijo takoj. Kovač mi dal krasno idejo, kot iz pravljice, ampak cena je bila tudi kraljevska, tako da me je kar malo ustavilo... In sva šla v dogovor z bratom, Tanja pokazala sem mu tvoje slike... pravi, da mi bo on naredil, ko bo imel čas... tako, da opor še nimam... zraven bi rada imela še dve kovani klopci eno tam v novem kotičku med toskanskimi cipresami, eno pa v angleškem vrtu. Te bom najbrž morala dati narediti, ali če bom na netu kaj našla... predračun za tako po mojem okusu je 800 eur (1x) rabim dve... tako iščem še druge variante... in ker to ni nujno bo moralo počakati, bolj nujna je ograja in še kaj pred tem.

1vrtnica, potem pa tudi jaz svojih antičnih ne bom mineralno pognojila, mogoče samo floribunde in angležije. Bom še kaj prebrala na to temo.
Nazadnje urejal/a Isaan 31 Maj 2014 12:03; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori