Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Srne - kako zaščititi pridelke pred njimi

elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Haha, tole z gumijastimi kačami bi pa znalo
učinkovati tudi na škodljivce, ki se nepovabljeni pasejo z rokami Smile)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

elstar je napisal/a:
Haha, tole z gumijastimi kačami bi pa znalo
učinkovati tudi na škodljivce, ki se nepovabljeni pasejo z rokami Smile)

He-he, pa res! Kje se jih dobi?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 06 Feb 2016 09:34; skupaj popravljeno 1 krat
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Verjetno jih imajo oddelki z igračami, 1eur trgovine, kitajske trgovine ....
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Elstar dvomim, da bi to delovalo za kače na dveh nogah. Bi pa te igrače morale biti takšne, ko bi se jo dotaknjili bodisi z nogo ali roko, bi morala ta zadeva skočiti v njih. Uh, to pa bi učinkovalo
Morda pa boste kaj naumili, da bo delovalo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Tole sem nabavil, doma vklopil in so šli vem lasje po konci. Torej bi moralo delovati tudi na njivi....

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-16-6-2016/produktdetailseite/ps/p/gardenline-ultrazvocni-odganjalnik-zivali-1/_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

optimist, sem tudi nabavila, pa kasneje ugotovila, no nikjer ne piše, da je tudi za srne. Question Rolling Eyes
Imam namreč problem s srnami v vrtu, se ne dajo in ne dajo. Vsak dan si postrežejo s peso ali blitvo, pa ravno ko je najlepša, blitva bo verjetno še kaj odgnala, pesa pa potem leži izpuljena. Imam pokrito s tanko mrežico, a se vseeno nekako prebijejo pod njo. Tudi lovski premaz za odganjanje ne deluje več. Iin prav tako ne tale bliskavica, ki je na napravi od hoferja. Rolling Eyes V glavnem najbolj jim tekne blitva, še bolj ko radič. Ne vem več kako jih odgnat. Crying or Very sad
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz pa ugotovil, da senzor lovi na 1 m in ne 8 kot je v deklaraciji. Nesem nazaj..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Kaj ste pa pričakovali od Hoferja? =)

Jaz imam še kar obiske, samo se mi ne da sekirat. Radi lupijo slive, letos so se spravili še celo na vrbe. Ampak za vsakega se nekaj najde Very Happy_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Optimist je napisal/a:
Jaz pa ugotovil, da senzor lovi na 1 m in ne 8 kot je v deklaraciji. Nesem nazaj...

Res je ja, senzor je res slab, tam do 1m malo več samo lovi, samo za miši pa zaenkrat deluje, tako da bo ostal.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepim še semle - poskusiti ne škodi:

Janika je napisal/a:
Zdravo vsem,
a ima proti srnam že kdo izkušnjo z mačjo meto? Sem že večkrat hotela zapisati mojo izkušnjo.
Jaz sem imela na brežini zunaj ograje vsajeno vrtnico. Seveda mi jo je veselo pasla srna, večkrat letno. Sem slučajno kasneje zraven vsadila eno mačjo meto in srne ni bilo več, pa sem potem dosadila še nekaj mačjih met okoli vrtnice in res srna zadnjih nekaj let vrtnice ni obiskala. Probajte, mogoče je to slučajno, ali pa jih res značilni vonj mačje mete zmoti, pomembo je tudi, da je meta zelena in diši kar precej dolgo v zimo.
Odgovori