Paradižnik 2025

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Paradižnik 2025

Odgovor Napisal/-a muha »

Prvi "ubežnik". Žal ostali za njim zaostajajo za kakšne 3 tedne. Ne predstavljam si, kako se samo enemu utrga in takole pohiti.

Whippersnapper na okenski polici
DSC00183.JPG
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi mi smo ta konec tedna slavnostno pojedli prvi dozoreli plodek 42Days. Nekaj nasldnjih se jih že barva. Mislim, da bo prihodnji konec tedna spet kakšen za pojest.
Tale (še) ni imel pravega okusa...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Moji paradižniki so močno zeleni, ampak to listi, ne kakšni plodovi. Trenutno samo rastejo in delajo zalistnike, nobeden še ne cveti.
Izjema je Sweet Sausage s tombole v Sinji Gorici. Najprej se je pretegnil, potem se je s sončnim vremenom popravil, ko je šel v vrt, pa ni videti krepak, a cveti in ima tudi že en plod. Bom videla, kaj bo z njim in kaj bo dal od sebe.
Zadnjič spremenil Lpmami, dne Po Jun 09, 2025 1:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lpmami, je sigurno Sweet sausage? Poznam samo Cream sausage in Green sausage. Cream sausage je nizek in povešav, je pa zelo roden. Green sausage se ne spomnim več dobro, a mislim, da tudi ni najbolj visok.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Plamenka, sem šla prav pogledat na vrt. Na plastično žličko sem napisala Sweet Sausage (originalna oznaka se mi je pri presajanju izgubila), a sem se verjetno zmotila. Spomnim se, da sem po tomboli šla pogledat na internet, kakšen je moj dobitek, in imam v spominu te bledorumene čevapčiče.
Torej je Cream Sausage. Je povešave rasti, brala sem, da zraste do ca. 60 cm in da mu malo opore dobro dene.
Sprašujem se, če je mogoče po naravi bolj bledozelen ali mu nekaj ne paše. Mislim, glede na to, da so plodovi bledorumene barve. Ga ti kaj bolj poznaš?
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Cream sausage je res take bledo rumene do malo krem. Že zaradi obloženosti potrebuje oporo pri višini do enega metra. Green sausage me ni prepričal z okusom.
Uporabniški avatar
Plamenka

Lpmami, pri mojih dveh so listi normalno zeleni. Poškropi ga z Basfoliarjem ali pa mu dodaj malo železa. Sem že pozabila, katere paradižnike sem prinesla za dobitke, a zelo verjetno si dobila mojega Cream sausage, ker sem imela višek. :D
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Zdaj se je vrasel in si opomogel. Spodnja lista sta porumenela in bosta odpadla, ostali so postali bolj zeleni, a ne toliko kot druge sorte. Ga bom poškropila s Protifertom.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Tak je moj normalni zunanji paradižnik pred 14. dnevi (in moja prva fotka na ta način :oops: )
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Plamenka

Živa, je pa zgoden za sezonskega! Bravo!
Pri meni so bunkice na zunanjih, v rastlinjaku jih je manj.
Odgovori