Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Por - Allium porrum

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

To je pa dobro vedeti - in poskusiti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tajana, odlično. Ali tako isto rastlino gojiš več let, ali samo prvo? Tale moj je bil sejan 2019 spomladi. Torej je star približno dve leti in pol._________________naredimo svet lepši
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ne ostane mi za naslednje leto. Moram tudi to poizkusit. Tile ko zrastejo iz korenine so bolj drobni in jih potem kar populim spomladi._________________CARPE DIEM
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Meni do zdaj por še nikoli ni šel v cvet - niti eden. Letos pa skoraj vsi Rolling Eyes . Me prav jezi, ker ne rabim semen pora, ta je pa praktično neuporaben s trdim steblom v sredini Crying or Very sad .
Od česa je to odvisno, kaj mislite?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hja, prav lahko, da ima prste vmes Maria Thun... in njeni dnevi za cvet.
Pri nas se omenjenega koledarja držimo več kot 10 let, primerjava s sosednjimi vrtovi (seveda se ga vsi ne držijo...) pa pokaže, da koledar drži. Posebej se to lepo vidi pri vzgoji solate.
copatka

Hm, možno, Mravlja Rolling Eyes . Ker kupujem sadike, vprašanje, kdaj je bil posejan. Pa tudi jaz pri saditvi kupljenih sadik ne pazim na koledar. A misliš, da se vseeno splača držati koledarja tudi pri presajanju?
Mogoče sem prejšnja leta slučajno zadela pravi dan Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pri setvi, presajanju, oskrbi ... - pri nas se ga, če se le da, vedno upošteva in rezultat ne izostane.
Ob neprimernih dnevih je pa plevel na vrsti Laughing. Čisto zares.
copatka

Mravlja, se bom poboljšala Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, zame je pa najprimernejši čas takrat, ko imam jaz čas. Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, ti pač gledaš iz zornega kota Človeka - natančneje, sebe. Če bi želel malo upoštevati setveni koledar, bi takrat, ko imaš čas, pogledal kaj bi lahko postoril, skladono s koledarjem. Zagotovo pridejo vsa opravila na vrsto. Na koncu je vse postrojeno...

Copatka, lahko so ga sejali prekmalu. Pravijo, da gre por rad že prvo leto v cvet, če se ga seje prezgodaj, ko je še preveč mraz. To sem letos preizkusila na lastno koži - da bi imela spomladi tako velike sadike pora, kot prodajalci, sem ga poskusno sejala že jeseni. Res je bil spomladi že kar lep, a je kasneje precej rastlin pognalo cvet...._________________naredimo svet lepši
Odgovori