Gojenje gob na hlodih, štorih...
-
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
Tole sem cepil en mesec nazaj. Na slikah vidite hlodovino topola, fi 20cm. Hlod sem nažagal na kolobarje in vmes dal okuženo pšenico, ki mi jo je dal prijatelj. Gobe so začele hitro poganjati, ker je površina manjša in se je micelij dosti hitreje prerastel. Pa tudi topol je zelo mehek les.

Tam kjer sem kolobar dal na koncu hloda vmes pa okuženo pšenico se je tudi prijelo. Gobe poganjo iz kolobarja na vrhu hloda, hlod je pa še v fazi preraščanja in iz njega pričakujem gobe spomladi.S kolobarji bom poskrbel za nadaljno razmnoževanje na koncu hlodov... takole zgleda...

Nazadnje urejal/a zuf 20 Nov 2015 22:18; skupaj popravljeno 2 krat

Tam kjer sem kolobar dal na koncu hloda vmes pa okuženo pšenico se je tudi prijelo. Gobe poganjo iz kolobarja na vrhu hloda, hlod je pa še v fazi preraščanja in iz njega pričakujem gobe spomladi.S kolobarji bom poskrbel za nadaljno razmnoževanje na koncu hlodov... takole zgleda...

-
https://www.vitalia.si/eko-micelij-gob-bukov-ostrigar-na-lesenih-cepkih.html
To je prvo kar mi najde iskalnik, tudi trgovine Kalia jih imajo pa sigurno še kar nekaj spletnih trgovin. Včasih je le malo treba in najdemo kar želimo.
To je prvo kar mi najde iskalnik, tudi trgovine Kalia jih imajo pa sigurno še kar nekaj spletnih trgovin. Včasih je le malo treba in najdemo kar želimo.
-
-
Pa si šel pogledat v bližnji mercator? Ali špar?
Če hočeš kupiti okužene moznike pa goba.eu , kalia ma male paketke tudi.
Jaz sem 11.11 cepil enga ostrigarja na karton.
Včeraj sem pa za poskus dal nekaj reiši gob in kraljevega ostrigarja na moznike.
Ta teden pa še šampinjone in ostalo nacepim_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Če hočeš kupiti okužene moznike pa goba.eu , kalia ma male paketke tudi.
Jaz sem 11.11 cepil enga ostrigarja na karton.
Včeraj sem pa za poskus dal nekaj reiši gob in kraljevega ostrigarja na moznike.
Ta teden pa še šampinjone in ostalo nacepim_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "