Gojenje gob na hlodih, štorih...

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

V tem prieru moram pa met gobo ki je pa tudi nimam._________________LP seba993
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

ne boš verjel, v trgovini jih imajo toliko da jih kar prodajajo. za ceno dveh kofetov, al pa enega piva dobiš porcijo =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

jaz sem pa po trgovinah tako veliko da res nevem kak nj pridem vn. V kateri trgivni pa jih imajo?_________________LP seba993
zuf
Kraj: Kališovec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zuf »

Tole sem cepil en mesec nazaj. Na slikah vidite hlodovino topola, fi 20cm. Hlod sem nažagal na kolobarje in vmes dal okuženo pšenico, ki mi jo je dal prijatelj. Gobe so začele hitro poganjati, ker je površina manjša in se je micelij dosti hitreje prerastel. Pa tudi topol je zelo mehek les.

Tam kjer sem kolobar dal na koncu hloda vmes pa okuženo pšenico se je tudi prijelo. Gobe poganjo iz kolobarja na vrhu hloda, hlod je pa še v fazi preraščanja in iz njega pričakujem gobe spomladi.S kolobarji bom poskrbel za nadaljno razmnoževanje na koncu hlodov... takole zgleda...

Nazadnje urejal/a zuf 20 Nov 2015 22:18; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

zuf, kaj pa tista zelena plesen ? Ni to strupena zadev'ca ?
Si jih nacepil s temi iz trgovine in med karton, kot je omenjal zgoraj kravzlj ?_________________
Slika
Kravzlj

Kako si to cepil res? Med zareze neke?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

No bi mi kdo povedal kje dobit bukove ostrigarje oz bi mi odstopil kak čepek da si jih sam razmnožim?_________________LP seba993
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

https://www.vitalia.si/eko-micelij-gob-bukov-ostrigar-na-lesenih-cepkih.html

To je prvo kar mi najde iskalnik, tudi trgovine Kalia jih imajo pa sigurno še kar nekaj spletnih trgovin. Včasih je le malo treba in najdemo kar želimo.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Seba,
predlagam ti (in ostalim, ki vas zanima gojenje gob), da obiščeš stran gobe.eu in direktno pri Gregoriju naročiš, kar si boš izbral na njihovi domači strani. Tam je tudi večina odgovorov na vprašanja, ki se tu pojavljajo in konkretna navodila za uspešno gojenje.

Lep pozdrav

Danilo
Kravzlj

Pa si šel pogledat v bližnji mercator? Ali špar?
Če hočeš kupiti okužene moznike pa goba.eu , kalia ma male paketke tudi.
Jaz sem 11.11 cepil enga ostrigarja na karton.
Včeraj sem pa za poskus dal nekaj reiši gob in kraljevega ostrigarja na moznike.
Ta teden pa še šampinjone in ostalo nacepim_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori