Škropljenje - kaj, kdaj in s čim
-
Znanec je pripovedoval da je bil pred dobrim tednom na obisku v nekem samostanu v Sloveniji kjer se sami oskrbujejo s pridelki. Ko sta se pogovarjala s prednico je dejala da predvsem breskve in marelice škropijo z razredčenim sadjevcem, in da nimajo problemov s kodravostjo. Jaz s tem nimam izkušenj, me pa zanima mnenje o tem škropivu.
-
Dve vprašanji:
1. Vem, da za škropljenje Ogriol lahko mešamo z bakrom, ampak ne vem pa glede Frutapona!
Baje se parafinsko olje ne sme mešati z bakrom, in zasledila sem podatek, da je Frutapon parafinski.
Torej, ali kdo od vas meša Frutapon z bakrom ali škropite posebej?
2. Ali je Cuprablau in Cuprovin res ista zadeva - ker na Cuprovinu namreč piše, da je bakrovo gnojilo??
Hvala in lep sadjarski pozdrav![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
1. Vem, da za škropljenje Ogriol lahko mešamo z bakrom, ampak ne vem pa glede Frutapona!
Baje se parafinsko olje ne sme mešati z bakrom, in zasledila sem podatek, da je Frutapon parafinski.
Torej, ali kdo od vas meša Frutapon z bakrom ali škropite posebej?
2. Ali je Cuprablau in Cuprovin res ista zadeva - ker na Cuprovinu namreč piše, da je bakrovo gnojilo??
Hvala in lep sadjarski pozdrav
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
-
- Kraj: Domžale
Ja, če varnostni in tehnični list ne lažeta, je v obeh proizvodih popolnoma enaka aktivna snov.
Mora biti registriran kot gnojilo, da ga mi, ki nimamo izpita o FFS lahko prosto kupimo.
Če je popolnoma enaka snov registrirana kot fungicid, oziroma fito-farmacevtsko sredstvo, pa lahko kupiš le z izkaznico !
Saj drugače to ni dandanes nič nenavadnega, da proizvajalci enak izdelek pakirajojo v različne embalaže pod različnimi imeni, prodajajo za drugačno ceno ...
Tudi v kakšni drugi panogi.![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Mora biti registriran kot gnojilo, da ga mi, ki nimamo izpita o FFS lahko prosto kupimo.
Če je popolnoma enaka snov registrirana kot fungicid, oziroma fito-farmacevtsko sredstvo, pa lahko kupiš le z izkaznico !
Saj drugače to ni dandanes nič nenavadnega, da proizvajalci enak izdelek pakirajojo v različne embalaže pod različnimi imeni, prodajajo za drugačno ceno ...
Tudi v kakšni drugi panogi.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
-
Za škropljenje z bakrom je že prepozno, breskve so v polnem cvetenju, listki pa lepo nakazani._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
-
Irenca je napisal/a: |
2. Ali je Cuprablau in Cuprovin res ista zadeva - ker na Cuprovinu namreč piše, da je bakrovo gnojilo?? |
Ista zadeva verjetno ni, ima pa isto učinkovino - BAKROV HIDROKSID. Na deklaraciji je potrebno pogledati v kakšni obliki in v kakšni koncentraciji.
Tako na pamet bi rekel, da je pri Cuprovinu verjetno manjša koncentracija in je zato dovoljen nakup brez izpita.
-
- Kraj: Domžale
Bicikel, preveri varnostna lista za obe snovi. Povsod je aktivna snov bakrov oksijlorid, oziroma uradno bakrov diklorid trihidroksid ( CuCl2 * 3Cu(OH)2 ).
Glede na to, da številka ponavadi pomeni koncentracijo, bi morali biti te snovi v Cuprovinu 50 enaka količina oksiklorida kot v Cuprablau Z 50 in celo več kot v Cuprablau Z 35 WP.
Glede na to, da številka ponavadi pomeni koncentracijo, bi morali biti te snovi v Cuprovinu 50 enaka količina oksiklorida kot v Cuprablau Z 50 in celo več kot v Cuprablau Z 35 WP.
-
Možno, da je enako. Sem napisal - "na pamet". Gotovo pa je neka razlika, da gre skozi procedure določanja za kaj je potrebno imeti izpit in za kaj ne. Recimo: "Gnojilo dobro vpliva na pridelek – izboljšani so encimatski procesi, fotosinteza in sprejem hranil zaradi edinstvenih lastnosti dodanega lignosulfonata."
Mogoče se tudi uporablja v drugačnem razmerju. Spet, nisem šel brat navodil.... pač ne rabim...
Mogoče se tudi uporablja v drugačnem razmerju. Spet, nisem šel brat navodil.... pač ne rabim...
-