Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

TP, hvala za semena Ping Tung Longa! Posejala sem kar vsa, tako da če bodo vzkalila, lahko komu podarim kako rastlinico.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

če so te tenke bele nitke mrdale bi lahko bilo nekaj živega, a mislim, da so bile zelo tenke koreninice in seveda se te tenkice hitro posušijo in ostane, kaj pa drugega kot lupinica. lpvoda

PS: zemljo za sejance sterilizirajo, dodajo nekaj gnojila za rast in če je kaj v zemlji je z prostim očesom ne vidno._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tiste nitke lani pri meni so se premikale.
voda

potem ni kaj. je bilo nekaj živalskega in je zemlja bila okužena. nisem nikoli gledala ali ima zemlja za setev rok trajanja?

možna je še druga varijanta in ta je celo bolj verjetna, da so semena bila okužena. tega je zelo veliko, a mi jih no vsaj jaz nikoli ne razkužujem. pri naslednjem spravilu semen bo tudi proces razkuževanja. če bomo to vsi počenjali se bomo marsikatere bolezni rešili, vsaj upam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tanke bele migajoče nitke so precej verjetno gliste (Nematodes). Dvomim, da bi jih prinesli z okuženimi semeni, saj gliste živijo v prsti (ali so zajedalci v koreninah), semena pa so daleč od prsti in/ali korenin, vsaj večinoma.
voda

upoštevam strokovnjakovo razlago, hvala Metuljc. mogoče sem malo pod dojmom prebiranja o bolezni plodovk in ostalih zelenjadnic. kaj je vse lahko okuženo: semena, zemlja tudi do 10 let, bolezni na kile in kile... itd,. ko to prebiram se prav čudim, da mi sploh kaj zdravega zraste (pa ne vedno). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Letošnja setev melancanov 13.2. je uspešna pri vseh sortah razen Aswad, imam že včeraj vse spikirane:
ASWAD
BIANCA SPUMATA
MATROSIK
NEW YORK
PELIKAN RUSKI
PRIMATO F1
ROSITA
SREDNJE DOLGI VIOLA SEM.LJ.
WHITE EGG_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Je tole jajčevec kar sem dobil iz ZDA?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Je ja. Eggplant - jajčevec, še google prevajalnik tako pravi.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Včeraj sem jih pikiral iz lidlovih platojev (tri sadike v enem razdelku) v party lončke, da bodo imeli nadaljno zabavo.
Na sliki so white egg, matrosik so v podobnem stanju. Smile

Odgovori