Moj mali svet

Odgovori
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

stara postaja srčki čudovite rožice imaš in prav posebno veselje zbirati te male čudeže narave.
Še posebej pa sem zadovoljna, ker so nekatere od teh rožic, ki jih občasno srečujem, zdaj dobila tudi imena. jaz, jaz!_________________
Slika
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

stara postaja pomladni topel pozdrav. vse sem si še enkra pogledala in prebrala. čudovita si. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Orhy, hvala! Stran 4 si pogledala? Mogoče najdeš še tam kaj za prepoznavo Laughing . Zdaj sem vsa navdušena, ko vsak dan spremljam in se veselim, kaj vse poganja. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
stara postaja

O, voda, pozdravljena. Tvoja pohvala še prav posebno dobro dene Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
orhy

stara postaja je napisal/a:
Orhy, hvala! Stran 4 si pogledala? Mogoče najdeš še tam kaj za prepoznavo Laughing . Zdaj sem vsa navdušena, ko vsak dan spremljam in se veselim, kaj vse poganja. lp

Ja, res sem spregledala 4. stran Embarassed
Posebno so mi všeč jarice Very Happy , ki se kot cekinčki svetlikajo iz zemlje.
Tevje sem že srečala pa nisem bila nikoli pozorna v katerem času.
Zelo je zanimiv temnoškrlatni teloh - mislim, da ga še nisem srečala in pa širokolistna lobodika tudi najbrž še nikoli Rolling Eyes , ali pa hodim s priprtimi očmi.

Kar jaz prvo vidim spomladi, je običajno lapuh in trobentice Very Happy, kasneje še jetičnik, pljučnik.... potem pa je že vsega dost.....
Kako pa se razmnožujejo jarice, je to s semeni ?_________________
Slika
stara postaja

Orhy, jarice se razmnožujejo (širijo) z gomoljčki najbrž tudi s semeni, če imajo ugodne pogoje. So pa v prodaji jeseni med raznimi drugimi čebulicami in gomolji, gojene, seveda._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)Nazadnje urejal/a stara postaja 23 Feb 2016 14:59; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
orhy

Čebulice? Embarassed
Ja, če boš opazila seme lepo prosim. Pa kupiti misliš, da se jaric ne da ?
Kolikor imam v spominu, mislim, da takšnih čebulic v prodaji še nisem videla, ali pa sem preveč površna.
Cvet zgleda, da spominja na (barva in oblika) na pogačico.
Ali to raste pretežno v gorskem svetu ?_________________
Slika
Uporabniški avatar
orhy

Zdaj sem jo našla tule: http://www.zaplana.net/flowers/asp/rod_list_si.asp?name=latin&genus=Eranthis
............v naravi jo boste našli le na Bohorju (zagotovo na vrhu Velikega Javornika).
Ali je to Javornik v naši bližini ?_________________
Nazadnje urejal/a orhy 23 Feb 2016 14:17; skupaj popravljeno 1 krat
Slika
stara postaja

Orhy, gojene so v prodaji._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)Nazadnje urejal/a stara postaja 23 Feb 2016 15:01; skupaj popravljeno 1 krat
stara postaja

Ne Orhy, ne na vašem Javorniku, ta je v bohorskem pogorju..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”