Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2016

žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Dajmar,
sploh nisem neki strokovnjak, ampak če na tako mali rastlinici pustiš tako velik plod, gre vsa energija v razvoj le tega - in itak da rastlina ne bo zrasla.
Jaz dokler ne vidim, da je rastlina krepka, vse cvetove poščipam (paprike, feferoni, paradižnik,.......). Ne vršičkam, ampak kar odščipnem cvetek ali mali plodek.
In to in zraslo na mojem zeljniku, temveč sem se tega naučila na tem forumu in na nekem ....

Je pa zelo lepa tista paprika Wink_________________LP Žižola
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ja, kar pravi Žižola, je zelo logično. Se mi pa zdi, da je težko to kar odtrgati, se mora človek res kar odločiti in to narediti in mu ne sme biti škoda prvih cvetov oz. plodov... Meni sicer te odločitve ne gredo najbolje Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prva "vodina mini paprika" se barva. Je iz serije prezimljenih. Ostale samo cvetijo.

Ta sorta paprike zelo dobro prezimi. Jeseni sem jo temeljito obrezala in imela na dokaj svetlem stopnišču pri 12 stopinjah C. Zalivanje skromno oz. skoraj nič. Za indidkator vlažnosti sem v zemljo zapičila leseno palico. Ko sem jo izvlekla, je pokazala, do kje je zemlja še vlažna. Za zgoden pridelek je rastlino treba marca prestaviti na osončeno mesto s temperaturo vsaj nad 16 stopinj C, kjer naj ostane do srede maja. Preživi sicer tudi zunaj, a ne cveti ali pa se cvetovi ne obdržijo. Eno sem ujčkala na toplem ob oknu, ta ima sedaj 4 lepe plodove, ostale so bile zunaj na hladnem in ne prehitevajo letos sejanih, niti v cvetenju, niti v košatosti. Smiselno jih je torej prezimovati le, če jim od vključno marca lahko namenimo topel in svetel prostor.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ena paprika je že prav nesramno velika. Sedaj čakam, da pordeči !

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

A misliš, da ji bo postalo nerodno, ker je tako nesramno velika?
Čimveč nesramnic ti želim
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

žižola je napisal/a:
Dajmar,
sploh nisem neki strokovnjak, ampak če na tako mali rastlinici pustiš tako velik plod, gre vsa energija v razvoj le tega - in itak da rastlina ne bo zrasla.
Jaz dokler ne vidim, da je rastlina krepka, vse cvetove poščipam (paprike, feferoni, paradižnik,.......). Ne vršičkam, ampak kar odščipnem cvetek ali mali plodek.
In to in zraslo na mojem zeljniku, temveč sem se tega naučila na tem forumu in na nekem ....

Je pa zelo lepa tista paprika :wink:

Prav si povedala, en mesec kasneje je takšna
Nastavljene cvetove je odvrgla in vse porabila za ta plod. Šele po enem mesecu so se pojavili novi cvetovi.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

V Paprika 2016, 24. 7., ob 12.57:
Zoni je napisal/a:
Letošnja prva Somborckina. Če koga zanima, je opis tukaj: http://www.amarant.si/eko-polpekoca-paprika-somborckina

Zoni, zakaj? Question Ne vem če je to prijetno, da tvoji zapisi kar naprej izginjajo. Ravno sem hotela postavit vprašanje, saj zadnjič nisem uspela in hopla, tvoj zapis je spet zginil.

Zanima me ta paprika, saj imam rada pekoče, a tudi ne preveč. Koliko pekoča je in še tvoj opis ali to drži kar opisujejo. Hvala!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Današnje paprike:
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tisto debeluško sem včeraj odrezal:

Je pa na sadiki že 6 ali 7 novih, lepih in velikih plodov:

Gre sicer za kupljeno F1 sadiko ( http://www.floricolturapironi.it/images/schede/innestati/Peperone%20quadrato%20rosso%20ibrido%20innestato%20Linares.pdf ),
ampak sem zelo zadovoljen z njo !

Tudi rumene lepo delajo. Ker jih nimam časa pojesti, jih kar puščam gor in so tako zrele, da so že kar malo oranžne ... Laughing
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Andrej, poskusi ji odvzeti seme. Jaz sem lani in letos vzela seme kupljeni papriki in je zrastla enaka. Mogoce pa imas sreco. Ce bos imel kaj semena viska, se priporocam. Ti posljem kaksno drugo sorto.
Odgovori