Paprika 2017

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Seveda lahko pobereš semena iz F1 in če imaš dovolj prostora, naslednje leto poseješ več semen. Iz tistih ki so čisto podobne originalu pobereš seme, itd., itd Wink
O papriki Zlutasek pravzaprav nimam mnenja, mislim da dobro rodi; ni mi bila všeč oblika. Ni čisto kvadratična, bolj koničasta, moje kaprice pač, naj bi bila kvadratična kot Belladonna. Ki mi je v vseh ozirih bolj všeč.

Lani sem iskal manjše količine semena Belladonne, nekje na jugu so prodajali po 100 semen. Vendar nismo prišli skupaj - komunikacijski šum Cool ._________________mfranc
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem danes sejal. Ljubov dlan, slonovo uho, Anita ,Šorokšari, sladki feferoni, Crvena roga in paradajz papriko, seme sem namakal 24 ur.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Poznam kar nekaj vrtičkarjev, ki kupijo lepe zrele paprike, poberejo seme in nato sejejo. Ne poznam% kalitve, toda vsako leto imajo soliden pridelek, res pa je, da sadeži niso nikoli tako veliki, kot kupljeni.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

pep je napisal/a:
Poznam kar nekaj vrtičkarjev, ki kupijo lepe zrele paprike, poberejo seme in nato sejejo. Ne poznam% kalitve, toda vsako leto imajo soliden pridelek, res pa je, da sadeži niso nikoli tako veliki, kot kupljeni.

Tudi jaz sem bil nekajkrat eden izmed njih in po večini tudi zadovoljen z rezultatom. Edinole velika sladka (kvadratni tip - rd., rum., zel.) ni uspela nevem kako plodno, za katero pa menim, da je itak ena velika razvajenka, ki bi najraje rastla v "gnoju".

Skratka za "home production" čisto OK pristop.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Pa se je začelo. Posejala sem Ljubav dan, oranzne od Vode in Soroksari kupljeno seme.
Namakala 12 ur v čaju kamilic.

Ana
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Jaz sem sejala prejšnjo nedeljo (12.). Sorte: Pustazgold babura, Avjuraša (seme od vode), Jimmy Nardello, Di Napoli, Melrose, Mini oranžna, Kurtovska kapija, Lipstic, Ise, Karmen, Habanada in Jerneja. Mislim, da je bo za dve osebi dovolj Rolling Eyes
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Če opazujem moje sejančke, bi si upal reči, da tiste rastline, ki so imele poškodovane klične liste zaradi semena, ki je dolgo ostalo gor,
počasneje napredujejo kot ostale, ki so skalile brez "porodnih" težav.

Berem, da nekateri sadite po dve sadiki paprike k enemu kolu ...
Na vsako stran kola torej po eno ?
Ni nobenih težav; se rastlini ne ovirata, ker paprike znajo pogosto imeti precej razvejano rast ?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Se držim maminega nasveta, da se paprike rade stiskajo .... Question
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa ne samo paprike ! Laughing
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Če sadiš dve skupaj, naj bi bile tudi druga drugi v oporo, boljše opraševanje, koreninska gruda ...
Že od samega začetka lahko sadiki imaš v enem lončku in potem tako skupaj daš v vrt.

Sem poskusila po dve pa posamezno in ostajam pri slednjem.
Manjša goščava je pa paprike so lepo razvejane in zračne.
Odgovori