Stran 9 od 10

Objavljeno: Če Feb 23, 2023 2:28 pm
Napisal/-a mil
Pozdrav

Peter, kakšen pa je ta recept od Rosane? (( hvala))

Lepo bodimo, Mil

Objavljeno: Ne Feb 26, 2023 4:55 pm
Napisal/-a orhy

Peter čudovito so ti uspeli. Res si mojster, kapo dol. pozdrav_________________

Objavljeno: Ne Feb 26, 2023 5:06 pm
Napisal/-a orhy
mil je napisal/a:
Pozdrav

Peter, kakšen pa je ta recept od Rosane? (( hvala))

Lepo bodimo, Mil


Mil tule je recept za krofe ge. Rosane Jug https://okusno.je/sladice/recept-za-krofe-rosana-jug-povhe.html

Celoten postopek priprave krofov skozi VIDEO pa tule : https://www.youtube.com/watch?v=QhmsCv5N4sI

Recept :

0,5 kg mehke moke
0,5 kg ostre moke
1 dkg soli
10 dkg kvasa
10 dgk sladkorja
1 vanilij
9 rumenjakov
12 dkg olja
2 žlici ruma
4,5 dcl mleka

pozdrav_________________

Objavljeno: Po Feb 27, 2023 2:02 am
Napisal/-a Peter
Ta je pravi, ja.
Za moje se nisem preveč potrudil pri valjanju med dlanmi v kroglo. Zato je površina bolj groba. Seveda to ne vpliva na okus. Wink
Pogled na link pokaže da uporabljamo isti lonec. To sem komaj sedaj opazil. Laughing

Objavljeno: Po Feb 27, 2023 7:49 am
Napisal/-a mravlja
Še vedno so to najboljši lonci, zame že. Very Happy

Objavljeno: Po Feb 27, 2023 10:04 am
Napisal/-a lpmami
Peter je napisal/a:
... uporabljamo isti lonec. To sem komaj sedaj opazil. Laughing
Pa isti mikser, kot ga uporabljam jaz Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Feb 27, 2023 11:08 am
Napisal/-a brbr
Včeraj sem iz oddeljene polovice na pol pripravljene mase, ki mi je ostala od zadnjega cvrtja krofov, spekla svoje prve buhteljne.

Masa je v hladilniku lepo zdržala. V soboto zvečer sem jo vzela iz hladilnika, da se je do jutra ogrela na sobno temperaturo. Dodala sem še polovico kvasa in cca 200g moke. Ja pa še malo ruma in vanilij sladkor.
Testo je lepo vzhajalo. Vse je bilo super, le pekla sem jih predolgo (v receptu je pisalo 60min) in so malo bolj hrustljavi in suhi, a odličnega okusa. Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.

No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Feb 27, 2023 11:51 am
Napisal/-a muha
brbr je napisal/a:


No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo.

Pritrjujem.

Menda jih brez škode pustimo nekaj ur tudi na hladnem. Enkrat moram poskusiti, da jih bom naredila zvečer, čez noč shranila v hladilniku in jih zjutraj ocvrla za zajtrk. Tako, kot pri "nočni potici". Precej prepričana sem, da bo v redu.

Objavljeno: Po Feb 27, 2023 12:43 pm
Napisal/-a metuljc
brbr je napisal/a:
Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.


Mernda se ja niste šli tako postno, no. Upam, da je bila kava. Idea

Objavljeno: Po Feb 27, 2023 12:44 pm
Napisal/-a lpmami
metuljc je napisal/a:
brbr je napisal/a:
Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.


Mernda se ja niste šli tako postno, no. Upam, da je bila kava. Idea
He-he, tudi jaz sem akvo vzela po latinsko Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje