Gobarjenje 2018
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Saj se lahko vključim v temo o gobarjenju, čeprav gob ne nabiram? Jih pa zato sinova tašča (bravo, taščice!) in mi je danes prinesla s Pokljuke lepe gobane. Prva porcija na krožniku je bila slastna, jutri bodo šli pa še na sušenje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 748
- Pridružen: So Jun 29, 2013 2:00 am
Dokler vreme omogoča, jih sušim zunaj zaščiteno pred direktnim soncem na pladnjih iz fine tkanine, s katero so tudi zaščitene pred mrčesom. Zvečer prestavim noter in po kakih treh dneh je suho. Kadar (največkrat) pa sušim v sušilniku na 50 kake 4 ure, za mletje v prah pa še malo dalj. Splača se biti pozoren, da režeš na tanko in enkrat dvakrat obrneš. Sušene gobe vsako leto preverjeno precej bolje ohranijo aromo od zamrznjenih.
Lep pozdrav
Danilo
Lep pozdrav
Danilo
-
- Prispevkov: 4260
- Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am
mravlja je napisal/a: |
... Je to kraljevi goban? |
Rad bi še enkrat vprašal - kakšne vrste goba je to?
![](http://shrani.si/f/2b/wr/oRGkWo3/20180914081628.jpg)
Lahko bi bil kraljevi goban, pa se mi zdi premalo "rdečkast", lahko pa da je jamičasti goban ( http://www.gobe.si/forum/index.php?topic=828.255 ) - tega do teh dni še nisem srečal. Lahko je tudi kaj tretjega...
Peče ne - meni se zdi užitna goba. Šefica pred nadaljno "obdelavo" zahteva mojo pisno izjavo, (
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Vnaprej hvala za odgovor.
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
-
- Prispevkov: 151
- Pridružen: Po Jan 16, 2017 1:00 am
Meni izgleda na prerezani sliki kot pomladanski goban, ki jih je letos ogromno, so zrasli še vsi lanski izgleda, na prvi sliki pa niti ne. Goban je pa sigurno tudi črviv je primerno
Mogoče bi rastišče izdalo kaj več...
Pravijo da je gobova juha najboljša iz več vrst od teh na sliki bi uporabil le tri ta rdeči mi ne delujejo ravno užitni-rdečerumeni goban ali vražji noben ne slovi kot delikatesa
![](http://shrani.si/f/3e/L7/30zzpaXf/img20180912182001hdr.jpg)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Mogoče bi rastišče izdalo kaj več...
Pravijo da je gobova juha najboljša iz več vrst od teh na sliki bi uporabil le tri ta rdeči mi ne delujejo ravno užitni-rdečerumeni goban ali vražji noben ne slovi kot delikatesa
![Cool](images/smiles/icon_cool.gif)
![](http://shrani.si/f/3e/L7/30zzpaXf/img20180912182001hdr.jpg)
-
- Prispevkov: 5295
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale