Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Danes za vrtnice
Moderator: Melona
Melona v tem času so prvi cvetovi samo pri tistih, ki niso skoraj nič obrezovali in zato prehitro nastavlja popke. To se dogaja tudi pri meni, premalo časa za obrezovanje in je samo malo prikrajšano, ker je bilo že prepozno. Tako, da sedaj nekatere že prehitevajo z popki, a je tudi vreme vse sforsiralo.
Lepo je videti prvi cvet, ni kaj._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Lepo je videti prvi cvet, ni kaj._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Vsake toliko časa vzamem v roke knjigo Nasveti za hišo in dom, ki jo je leta 1917 založila Katoliška bukvarna. Bolj kot zaradi uporabnosti jo berem zaradi nekaterih izrazov, ki jih že skoraj ne razumem. Nasploh sočno pisanje in pester jezik. No, danes sem se ustavila pri nasvetih za vzgojo vrtnic.
Mimogrede sem še izvedela, da je bila že takrat pri nas razširjena vrtnica Marechal Niel.
Mimogrede sem še izvedela, da je bila že takrat pri nas razširjena vrtnica Marechal Niel.
Melona, tvoja Scentimental je zelo podobna vrtnici Kristov jubilej Viraga Hrvaška. Jeseni sem kupila sadike različnih vrtnic pri njih, žal edino ta vrtnica ima rumene štrclje, ki gledajo iz zemlje. Vse ostale lepo poganjajo.
Je še kaj upanja, da bo iz korenin kaj pognalo? Izredno lepa vrtnica._________________Lp, Živa
Je še kaj upanja, da bo iz korenin kaj pognalo? Izredno lepa vrtnica._________________Lp, Živa
Kristov jubilej je čudovita vrtnica. Posebnost so "kaplje" rdeče barve. Redko ima obarvane cele ploskve kot Scentimental. Tudi jaz sem jo imela. Končala je tako, da mi jo je izkopal naš pes. Očitno je bilo nekaj pri koreninah, ker so bile čisto kratke, kakor da bi bile pregriznjene.
Rumeni štrclji niso najboljši znak, ne. Ima kakšno oko pod tem rumenim delom? Če ja, odreži poševno kak cm nad njim.
Rumeni štrclji niso najboljši znak, ne. Ima kakšno oko pod tem rumenim delom? Če ja, odreži poševno kak cm nad njim.