Zimski ali poletni čas

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nobena napaka, mravlja, čisto podpiram AB, o "tempi pasati" pa škoda izgubljati besede. Zdaj je, kot je in ne bo šlo nazaj okoli delovnega časa.
me pa nekaj zanima. Koliko onih, ki zdaj na ves glas (pa ne mislim tule, nasploh po netu) tako vroče zagovarjajo poletni čas, bo, ko bo, če bo, spet ves čas zdajšnji zimski, poleti jokalo o tem, "kako je bilo pa fajn, ko smo imeli poletni čas"...……………….... Veliko jih bo. Ker se večina itak sploh ne spomni, kako je bilo, ko poletnega časa še ni bilo.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

O preteklih časih... je res izguba časa. Sem pa v "računu" predvideval, da bo obstala današnja praksa in bo Andrej delal 2500 dni po "poletnem" času, ostalih 2500 pa res po "zimskem" času.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Našla sem rešitev, ki zadovolji obe strani.
Ohrani se zimski čas, delovni čas pa se prestavi za eno uro bolj zgodaj. Tako in tako vsi tisti, ki zagovarjate poletni čas, pristajate na začetek delovnega dne eno uro prej...

Če bi se delovni čas prestavil, bi to imelo več dobrih posledic: popoldne bi prej prišli domov. Tako tudi malčkom ne bi bilo treba čakati tako dolgo v vrtcih, kosila bi se spet lahko priravljala doma. Družina bi imela eno uro več popoldneva, namesto uro več večera._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kar se mene tiče lahko, kar se tiče drugoh pa..............hmmmmmmmmmmmm Embarassed
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Je tako že bilo. Wink

Zanimiv prispevek: https://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city/174605934
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Brbr, podpišem od 6 -14h. najboljši urnik. In ukinitev premikanja ure, leto 2021 se mi zdi predaleeeč. Obup!_________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Saj nekaj v tem stilu sem že zadnjič jaz hotel napiati, in sicer, da dandanašnji delovniki niso skladni s t.i. zimskim časom.
Prepozno se začenja vse ...

Čeprav pa mi je tudi nedojemljivo, da ta premik ure sploh koga zmoti.
Sploh danes, ko se večina ur samih prestavi.
Itak danes zaradi elektrike, luči, lastnih avtomobilov, TV, računalnikov, večernih dogodkov, koncertov .... hodimo večinoma precej "zmešano", različno spat. Da potovanj z letali v druge časovne pasove sploh ne omenjam !

Hodimo spat enkrat ob 21h, drugič ob 2h zjutraj ... in potem slišim jamranje, da je strašen problem in nevemkakšno tveganje za bioritem tisto dvakrat letno premikanje ure na nedelovni dan ?!?!?!
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Predlagam sredinski čas.
Vmes. Čas je itak nek dogovor, daleč od "naravnega" - pri uri res ni nič naravnega.

Če imajo eni zamik za 3/4 ali 1/4, potem imamo mi vsi (torej centralna Evropa) lahko polovičko, pa je volk sit in koza cela.
Cool
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

brbr je napisal/a:
Našla sem rešitev, ki zadovolji obe strani.
Ohrani se zimski čas, delovni čas pa se prestavi za eno uro bolj zgodaj. Tako in tako vsi tisti, ki zagovarjate poletni čas, pristajate na začetek delovnega dne eno uro prej...

In sedaj še povej, kaj je lažje narediti.
Prestaviti uro na poletni čas, kar se itak počne že vsako leto?
Doseči spremembe urnikov na 1000000+ delovnih mestih?
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

To z delovnim časom od 6-14 ne gre skozi. Smo preveč vezani na svet, kjer imajo popolnoma drugačne delavnike.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”