brbrin zelenjavni vrt skozi vse leto

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Plamenka, če gledaš skupno fotografijo, so čiliji na levi strani. Tisto, bolj veliko, na sredini, so paprike (če so se ti te zdele velike...)

Ne, starčka nisem nič presajala, samo malo dognojila po vrhu. Ga bom še, samo se ne upam preveč, da ga spet ne napadejo kakšne zverinice. Listi pa ne rumenijo, temveč se zvijejo, porjavijo in se posušijo, da se med prsti zdrobijo v prah.

Bloody Butcherja imam letos prvič in z njim nimam nobenih izkušenj._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, paprike sem gledala na skupni fotografiji, res pa je, da sta tudi čilija, ki si ju vzela iz multi lončkov, videti večja od mojih. Wink
Glede Bloody Butcherja sem te najbrž zamenjala s katero drugo. Vsekakor ti vse lepo raste!
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Lep pozdrav

O, kako si pridna, vse solatnice ti že rastejo, čudovito.

Lepo bodimo, Mil
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Brbr, izredno delovna!_________________Lp, Živa
brbr

Hvala za ohvale. Upam samo, da bo moje prizadevanje rodilo tudi kakšen sad.

S čim dognojujete paradižnike? No, bom vprašala še v temi o paradižnikih..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Prejšnja leta sem predsezonske paradižnike gnojila foliarno s Protifertom LMW, letos jih nisem, ker se mi je zdelo, da ne potrebujejo dodatnega gnojenja, očitno so iz substrata Potgrond H dobili dovolj. Zadnjič pa sem jih malo poškropila z Basfoliar, ker imajo že cvetove in plodove.
Zdaj pa razmišljam, da bi s Protifertom pognojila čilije in paprike ter jajčevce, ker so majhni. Najbrž jim je prehladno na 10 stopinjah, mogoče ponoči še manj, a drugega svetlega prostora za 8 gajbic sadikc nimam.
brbr

Plamenka, hvala. Starčku sem dosula substrat (Klasmann bio) in ga zalila z vodo v katero sem zamešala malo biogrene. Pa da vidimo ali mu bo godilo ali ga bo ugonobilo.
V kakšno zemljo jih ti sadiš, ko jih presadiš v zadnji lonec?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Sadim jih v Potgrond H, dodam Perlit, malo bokašija, malo gnojila.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

brbr, za "dognojevenje" si pripravi ribice = ribji ferment.
Dve dobri stvari boš dosegla: delovala boš v skladu s svojimi naravnimi načeli plus v zemlji boš nahranila glive. Dominanca gliv pred bakterijami je razmerje, ki ga želimo imet pri plodovkah.
brbr

Kako pa pripravim ribji ferment?_________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”