Stran 9 od 60
Objavljeno: Sr Mar 06, 2019 9:32 pm
Napisal/-a Plamenka
Predsezonski so in bodo v loncih. Ko bodo zreli paradižniki iz glavne sezone, bodo šli presezonski zaradi pomanjkanja prostora in ker jim bo v loncih tesno, na kompost. Tako bodo 4 sorte manj. Ostali paradižniki bodo v večjih, nekaj v manjših loncih, 10 kolov po dve sadiki na vrtu, okoli 82 v obeh rastlinjakih. Nekaj sort imam po eno sadiko, večinoma po dve, katero tudi po 3 sadike, glede tega se odločim tik pred sajenjem.
Za paradižnike gre seveda največ časa, vsak teden obtrgavanje, pobiranje plodov, kuhanje omak, se pravi vsak dan nekaj. Za naslednjo sezono izberem tiste, ki so mi bili doslej najbolj všeč, obudim nekaj starejših, letos so to Black Brandywine, Black Cherry, Gold Heart, Stick, Kozula 132in novosti s Paradajzmanije, menjav, spletnih trgovin, ki so mi zanimive ali pa jih je kdo priporočil.
Objavljeno: Sr Mar 06, 2019 9:41 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Na kratko, vsak dan je "paradajzdan" !
Objavljeno: Sr Mar 06, 2019 10:06 pm
Napisal/-a Plamenka
Točno tako.
Objavljeno: Sr Mar 06, 2019 11:53 pm
Napisal/-a mravlja
Rastlinjaki so verjetno večjih dimenzij. Substrat pripraviš sama?
Objavljeno: Če Mar 07, 2019 1:00 am
Napisal/-a Plamenka
6,4x3m in 6,4x4m, substrat je Potground H.
Objavljeno: Če Mar 07, 2019 7:54 am
Napisal/-a mravlja
To je pa kar lepa površina. Hvala ti Plamenka, pa veliko uspeha tudi letos.
Objavljeno: Če Mar 07, 2019 10:59 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Takole, zaključil sem s letošnjo setvijo paradižnikov, vsaj upam.
Petkova runda že gleda iz zemlje, danes pa sem posejal še drugo polovico.
Nekaj sort le po eno seme, večino pa po dve semeni.
- Black Cherry
- Black Iceberg
- Chocolate Stripes
- Datterino
- Feurwerk
- Flashentomaten
- Malakhitovaya Shkatulka
- Moskvich
- Oaxacan Jewel
- Orange Banana
- San Marzano
- Sungold
Ja, pa na februarsko srečanje mi je Plamenka prinesla eno malo sadiko Bloddy Buthcer-ja ( za "predsezonsko" vzgojo ).
Bila je res majčkena rastlina, pa tudi malo se mi je zdela utrujena od hladnega potovanja, ampak mi jo je uspelo kar hitro učvrstiti.
Danes sem ga spet presadil v malo večjo posodo. Zdaj, zdaj bo zacvetel ...
.
Objavljeno: Pe Mar 08, 2019 8:03 am
Napisal/-a Plamenka
Lepo se je razvila tale sadika, AB. Letos vidim, kako pomembno je, da imajo rastlinice na začetku dovolj zemlje za razvoj. Ko sem svoje predsezonske pikirala, mi je bilo škoda zavreči viške, a sem jih pustila v malih lončkih, da so bili lahko vsi na polici, zato niso tako hitro rasli kot tisti, ki sem jih obdržala. Ne vem več, koliko časa so bili v manjših lončkih, a dolgo po moje ni bilo, ker smo imeli srečanja na dva tedna. No, kmalu bo tudi ta imel bunkice.
Tudi polovico svojih imam zdaj v manjših lončkih, pol pa v večjih, ne zaradi poskusa, ampak prostora, pa bom videla, če bo tudi zdaj kakšna razlika. Me pa ravno Bloody Butcher letos preseneča. Zacvetel je zelo hitro, tik za 42 days, a cvet dolgo ni hotel oveneti in odpasti in ima zdaj od vseh štirih sort najmanjšo bunkico.
Objavljeno: Pe Mar 08, 2019 7:38 pm
Napisal/-a Plamenka
Ste me sprovocirali s sejanjem, zato sem že danes posejala 31 sort paradižnikov, ostale bom v nedeljo, ko je dan za plod. Samo ne vem, kam bom vse postavila, ker na grelni blazini ni več veliko prostora.
Tole je pa Kimberly, ki se lepo debeli.
Objavljeno: So Mar 09, 2019 6:42 pm
Napisal/-a platar
Kratek update:
Zdaj zdaj bodo eksplodirali...lonci so 12x12x20cm in so ravno še dovolj veliki, da v njih zdržijo do sredine aprila, ko gredo prvi v zemljo v rastlinjak.Letos sem na dno vsakega natresel jedilno žlico ali dve guana ter zemlji primešal malo perlita in kamene moke ter Neem Cake-a.