Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2019

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Danes sem opazil, da zgodnji Portugalec že poganja pske. Shocked Čez kakšen teden jih bom že lahko trgal.
Kraški pa je še relativno majhen. Res ima malo več sence, no pa njegovo pozno sajenje novembra se tudi pozna. Tudi takrat je bilo dosti deževno.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem pa danes ugledal pske pri Kraškem rdečem ter pri jeseni posajenem Gardosu.
Zaenkrat na srečo še vse izgleda zdravo.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kdaj točno si jih sadil? S Kraškim in Gardosom sem lani zaradi dežja precej zamudil. Mislim, da je bilo šele nekje 10. novembera.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Točno 25. oktobra, vse zapisano ! Wink
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Sam sem v dilemi kdaj naj ga poberem. Ko so listi in steblo rjavi?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Pri nas pobiramo peske ze dva tedna, na Anki, Gardosu in Kraskem rdecem. Sajeni so bili 20. Oktobra lani. Nekaj Gardosa pa swm posadila letos prvi teden februarja. Ta pa zaostaja za jesenskim, je bolj droben in tudi peskov se ne dela._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni ni še nič pskov, a vsakič vržem "oko sokolovo" po česnovi gredi, če že kaj kaže. To bo poslastica, mmm!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Jaz jih danes pobiral:

_________________go with your instinct to live as you want
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moja anka je letos krasna - močna in zdrava, s pski se ji pa še nič ne mudi Laughing . Tudi lani sem jih pobrala šele 19. junija.

A je kakšna "statistična" povezava med pski in zrelostjo česna? Obstaja kakšno pravilo, koliko časa po pskih ga pobirati? Jaz sem ga lani pet tednov po pskih, a bi ga najbrž lahko že kakšen dan prej.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Slonji česen (sploh sodi v to temo?) - pski - užitnost in njihovo odstranjevanje.
Kaj od tega me zanima, letos imam prvič.
lp
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori